אחרי פירות וג'חנון, שניצל הוא אחד המאכלים הפופולריים לארוחה-על-הדרך בבילוי בחוף הים. כאלה אנחנו הישראלים, אוהבים לתפור בילוי שלם אם כבר הולכים לים או לבריכה, ודי נפוץ למצוא על החוף משפחות וחבורות יושבות בחוף הים ומפרקות כריכים ופיתות שניצלים או מתקבצות סביב סירי ג'חנון בין טבילה לטבילה.
ובכן, כעת, לטובת מי שמעדיף לחסוך מעצמו התארגנויות מראש נפתח מקום חדש שמציע מנה אחת: שניצל בפיתה או בגט (32 שקלים לשניצל בפיתה, 40 שקלים לשניצל בפיתה כולל שתייה). המקום החדש פועל ממש מתחת למסעדת החוף לולי בחוף גורדון, ששייכת לקבוצת נוקס ומוביל אותה שף כפיר ינין (משחקי השף), שגם עומד פה בדוכן בעצמו ומכין פיתות מדי פעם. מצד אחד, יש כאן כביכול לא מעט אופציות קולינריות, אבל אוכל רחוב מהסוג הפשוט דווקא חסר בכזאת קרבה למים.
המקום עצמו קטן מאוד, יש בו מקום לאולי 2 עובדים והוא מינימליסטי ביותר: סלטים, חצילים מטוגנים ושניצלים שטוגנו על המקום שמגיעים לעמדה, אולי אפילו מאותו מטבח של המסעדה. אכלנו פיתה אליה הוספנו חומוס, סלט טורקי, כרוב, סלט ירקות קצוץ, חמוצים, בצל בסומק ותוספת של רוטב שמן זית, שום, צ'ילי ואורגנו טרי. לתוך הפיתה נכנסה פרוסת יפה של חציל מטוגן, 3 נתחי שניצל פריכים וכתר של צ'יפס מנופח. זה טעים מאוד: הסלטים כולם עושים את העבודה על הצד הטוב ביותר, חריף במידה, השניצל פריך וטרי עם מעט שומשום בציפוי והצ'יפס המנופח מועצם בחיזוק עמבה ולו היו מניחים לצידו עוד כמה צ'יפסים - הם היו מתחסלים במהירות. מנה טעימה ויעילה, מספקת והמיקום שלה כאילו הופך אותה מיידית לעוד יותר כיפית. מה שכן, הפיתה עצמה, על אף שרכה וטובה, התפרקה לנו מהר מדי ב"תפר". לא יזיק לה חיזוק קטן.
אחרי שאכלנו כאן (כמובן אחרי בילוי בים), אנחנו יכולים להגיד בביטחון שמדובר בחיזוק כיפי ונדרש בגזרת אוכל החוף של תל אביב, שהשיחוק הגדול פה הוא העובדה שהמקום פועל גם בשישי-שבת. אפילו המחיר סביר, בטח שביחס לאוכל במסעדות חוף ולאוכל רחוב תל אביבי בכללי. עכשיו רק למכור את הצ'יפס הנפוח בבאקטים והסתדרנו עם אוכל לבילוי הבא בים (או בבריכת גורדון הסמוכה).
שניצל גורדון (חוף גורדון, תל אביב יפו). כל יום 10:30-19:30