מסעדת אולימפוס הוותיקה ברחוב קרליבך בתל אביב קיימת הרבה לפני הרכבת האווירית של הישראלים ליוון; עוד לפני גרקו ומסעדות בלקניות אחרות, הייתה אולימפוס. הפעם האחרונה שאכלנו במקום הייתה לפני כמעט 4 שנים, ובביקור שלנו השבוע במסעדה שמחנו לגלות שהאוכל טעים בדיוק כמו שזכרנו, אם לא יותר.

כיאה למסעדה ותיקה כל כך, אין כאן מסכים דיגיטליים להזמנה: התפריט מודפס ומונח על השולחנות מעל המפות המשובצות, המלצריות והצוות מסבירי פנים והמקום מלא בקהל קבוע של סועדים וכמעט על כל שולחן נוחתות צלחות של קציצות פרסה, צזיקי ומוסקה. 

מיקס חמוצים (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
מיקס חמוצים, צזיקי, איקרא|צילום: ניצן לנגר, mako אוכל
עלי גפן ויוגורט (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
עלי גפן ויוגורט|צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

התחלנו את הארוחה עם מנות ראשונות קרות: איקרא (38 שקלים), מיקס חמוצים (26 שקלים), שלישיית עלי גפן (38 שקלים) וצזיקי (38 שקלים). צלחת החמוצים כוללת צנוניות שהושרו בלימון, חצילים מצוינים, כרוב מוחמץ מעודן ופלפל אדום מוחמץ מהטעימים שאכלנו. האיקרא (טרמה) מצוינת, סמיכה וטרייה, עלי הגפן ממולאים באורז, צימוקים ועשבי תיבול ובשילוב עם הצזיקי השומי המעולה של אולימפוס מדובר במעדן בלקני אמיתי. חגיגה לאוהבי שום.

קציצות פרסה (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
קציצות פרסה|צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

הצזיקי הוא כמעט בגדר מנת חובה למי שמזמינים מנות פתיחה וראשונות, בעיקר כדי ללוות את אחת ממנות הדגל והבסט סלרס של המקום: קציצת פרסה. הקציצות (18 שקלים ליחידה) המטוגנות מגיעות חמימות עם פלח לימון, כשמריחת צזיקי עליהן הופכת את כל הסיפור לביס מושלם. הכרישה (פרסה) מבושלת למרקם רך, התיבול עדין, הטיגון מזכיר אוכל ביתי ואפשר להבין מדוע מי שגדלו על האוכל הזה מגיעים לאולימפוס ומתמוגגים. ליד הראשונות אכלנו מנת במיה ברוטב עגבניות (40 שקלים) במרקם מושלם - מנה פשוטה וטעימה כל כך.

במיה ברוטב עגבניות (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
במיה ברוטב עגבניות|צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

למה עיקרית לקחנו את הקלאסיקה של המקום (בתפריט היא יושבת תחת קטגוריית "ממולאים"): מוסקה (45 שקלים). המוסקה של אולימפוס מורכבת משכבות של חצילים מתקתקים מטוגנים לשלמות, בשר טחון מעורבב עם בצל מטוגן ורוטב בשמל לא חלבי. זה נשמע כבד ושומני, אבל בפועל זאת מנה שמפתיעה באווריריות שלה. הבשר מרגיש כמו ראגו, רביכת הבשמל קטיפתית וביחד נוצרת הרמוניית טעמים שמצדיקה את ההילה סביב המנה. לצדה אכלנו גם פשטידת תרד, מוצרלה ופרמזן (44 שקלים) שמזכירה סופלה באווריריותה ובעיקר גורמת לכל פשטידה ביתית שאי פעם הכנו להחוויר. באולימפוס יש גם קטגוריית עיקריות על הגריל וכמה תבשילים (קבבים, סטייק, שיפודים, צלעות, קציצות, אוסובוקו ועוד) - אבל ניתן גם לסגור פה ארוחה מספקת מבלי להגיע אליהן אפילו.

ה-מוסקה של אולימפוס (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
ה-מוסקה של אולימפוס|צילום: ניצן לנגר, mako אוכל
פשטידת תרד וגבינות (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
פשטידת תרד וגבינות|צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

את הארוחה חתמנו עם קינוח קרם קרמל (38 שקלים) קלאסי וטעים. הוא לא הצליח להעלים את טעמי השום הבולטים מהארוחה הנהדרת, והוא גם לא צריך. בתוך זירת המסעדנות הישראלית תמיד כיף להיאחז באותם מוסדות קולינריים שלא מאכזבים, אפילו שבסיום הארוחה מתקבל חשבון די מבאס שמזכיר כמה יקר לאכול כאן בחוץ.

קרם קרמל (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
קרם קרמל|צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

אולימפוס. קרליבך 7, תל אביב יפו. ראשון-שבת 12:00-17:00 (לא כולל שישי). טלפון: 03-5621658. לא כשר