הצעד של רשת ההמבורגרים פריז טקסס היה מתבקש: אחרי שביססו את פעילותם ברמת גן ואז בגבעתיים, צברו קהל אוהד והפעילו שירות משלוחים - הרשת התמקמה ברחוב הרצל בתל אביב. ספציפית על חורבות מוסד קולינרי בשרי אחר: דליסימו דלי.
כשפריז טקסס נחתה בגבעתיים, מיד ביקרנו ודגמנו סטייק וצ'יפס, סלט קצבים וצ'יזבורגר. בחירות יחסית סולידיות. כמו בסניף הגבעתיימי, גם את הסניף התל אביבי מקדם מקרר יישון בשרים, המסמן בדיוק מה מצפה לנכנסים למקום - תפריט שרחוק מלהיות ויגן-פרינדלי. המחירים אגב, - לא רחוקים מאוד מאלה שהיו בסניף בגבעתיים בעת הביקור שלנו לפני כשנה, ונרשמה עלייה של 5 שקלים במנות הסטייק וצ'יפס וסלט הקצבים (64 שקלים לשתיהן במקום 59 שקלים).
הפעם הלכנו על מנת הדגל של המקום (לפחות כך אישרה בפנינו המארחת, שגם לוקחת את ההזמנות) - אולטימייט בורגר. קציצת 200 גרם, רוטב ג'ק דניאל'ס, קורנדביף, גבינת צ'דר, איולי צ'יפוטלה, טבעת בצל, חסה, עגבנייה, בצל חי, מלפפון כבוש וחלפיניו. מחיר ההמבורגר הוא 74 שקלים, ובתוספת 19 שקלים ניתן לקבל גם תוספת ושתייה. הלכנו על צ'יפס וקולה: כמות נדיבה ושפעת של צ'יפס ובקבוק זכוכית לא מספיק קר של קולה (לצערנו גילינו שלא מחזיקים במקום קרח).
אבל איך ההמבורגר? קודם כל, יש לציין שהוא טעים. מאוד. הקציצה הצרובה מלאת טעמים בשריים עמוקים וטובים, צרובה מבחוץ ומתובלת למינימום. לנוכח הגודל האימתני, חצינו את הכריך ל-2, ואת החצי הראשון סיימנו בהנאה גדולה: הרוטב המעושן-מתקתק, הגבינה המותכת, התוספות הטריות ושילוב הבשרים - קציצה עסיסית בדרגת עשייה מדיום וקורנדביף - עבד מצוין. עם החצי השני כבר היה קשה יותר להתמודד ולא הצלחנו לסיים את המנה. למרות העומס, הלכלוך והשמנוניות - יש כאן איזון שמצליח לעבוד ויחסים נכונים בתוך הלחמנייה, רק שזה המון אוכל לבן אדם אחד. בשורה התחתונה, פריז טקסס אולי מגיעה לעיר רוויית קציצות פרימיום פופולריות, אבל כדאי לשים לב אליה. ובינתיים - לדייק טיפ טיפה את המנות, להדק את השירות ולהצטייד בקרח!
>> שבוע שעבר אכלנו בלמפור, הגלגול המחודש של מסעדת האנוי
פריז טקסס. הרצל 4, תל אביב. טלפון: 055-9643463. לא כשר