בימי השיא של הקורונה, בין סגר לסגר, הפעיל אלון פלד את "קרייבינג" - שירות משלוחים משגשג מדירתו הפלורנטינאית ששמו יצא למרחקים. לצד ספיישלים משתנים, המנה העיקרית אותה שינע פלד הייתה קריספי צ'יקן (הגרסה הלא כשרה של עוף עסיסי במיוחד מושרה בריויון) בלחמניית חלב יפנית שהכין בעצמו, לצד צ'יפס תפוחי אדמה מעוכים ורטבים תוצרת בית. בהמשך היו גם פופ אפים שמשכו את כל המזמינים הקבועים וגרגרנים אחרים.
עכשיו סוף סוף פלד משיק ביחד עם אביב כהן מקום של ממש ברחוב אחד העם 30 בתל אביב, בחלל שעד לא מזמן שימש כחנות אופניים וכשהגענו בזמן ההרצה, קירות העץ התמלאו במדבקות ובכיתובי לורדים (גם אנחנו השארנו מורשת קטנה). הייצור פחות ביתי, ככה שהצ'יפס והלחמניות הם מתוצרת מסחרית (לא מפריע בכלל) והתפריט מהודק וכולל 2 מנות: קומבו קריספי צ'יקן וקומבו סמאש בורגר (במחיר שובר שוק של 46 שקלים!) שכוללות צ'יפס רגיל או צ'יפס בחומץ, ולשתייה בירה/פפסי/מים/קמבוצ'ה ארטיזנלית.
התחלנו בלהיט: הקריספי צ'יקן. עוף טעים, עסיסי, אבל לא ממש הצלחנו להבין מה תורמת לו פרוסת הגבינה ששוכבת מעליו בתוך הלחמנייה. את הגרסה של לחמניות החלב היפניות של פלד לא ניסינו, אבל אין לנו מילה רעה להגיד על לחמניית אנג'ל שעושה את העבודה. הרטבים הביתיים שמכינים פה טובים (איולי שום ורוטב פלפלים), אבל היה עוזר לקבל עוד מהם, כי בסך הכל ובהשוואה למנה שתכף נרחיב עליה, היה קצת יבש. עוד משהו מעולה שעושים פה זה חמוצים - פריכים, מתקתקים ופשוט מעולים. הצ'יפס חומץ לא להיט - בעיקר כי העשבים היבשים לא נעימים לאכילה והתיבול לא מפוזר על כל הצ'יפס באופן אחיד. אחד הדברים הכיפיים בכריך הזה זה הירקות הפריכים שמקבלים טיפול מסור ומשדרגים כל ביס.
ועכשיו לקראש החדש שלנו: הסמאש בורגר. וואו כמה שזה טעים. נכון שמכינים בלא מעט מקומות בורגר בצורה הזאת, אבל פה הוא מענג במיוחד: הקציצה, על אף שהיא דקיקה, יוצאת מהפלנצ'ה בול בזמן עם פס ורדרד, קצוות מעט חרוכים וטעם גן עדן. גם כאן הירקות מקפיצים הכל למעלה, הגבינה מותכת כמו שצריך ובאמת שמדובר בביס מושלם. עד כמה? בואו נגיד ככה: כשהם יגיעו לוולט אנחנו נהיה בסכנה רצינית. יותר נכון, המשכורת שלנו.
>> בשבוע שעבר אכלנו פיצה מעולה בבצרון
LokaL. אחד העם 30, תל אביב. לא כשר. שני, שלישי, שבת: 19:00-02:00; רביעי חמישי 19:00-04:00; שישי 23:00-4:00