מי שעוקב אחרי מדורי האוכל השונים, לא יכול היה לפספס את פתיחתה של וייסברג, השווארמה החדשה של קבוצת בלאדי שיק – השף ארז קומרובסקי, שותפו חנן עזרן והאחים ירזין. הסיפור מאחורי המקום כולל הרבה נוסטלגיה תל אביבית, געגועים לימים פשוטים יותר וזיכרונות משפחתיים אישיים של השף, שהקדיש את שם המקום לסבא שלו, יעקב וייסברג. במילים אחרות: עוד שווארמה של אשכנזים, וזה נכתב עם כל החיבה האפשרית לשווארמה שכזאת.
ולחלק היותר מעניין, האוכל: ראשונה הוזמנה פיתה יעקב - שווארמה בפיתה כורכום עם טחינה בחרדל, סחוג, ארוגולה ותפוח אדמה מתנפח (אותו צ'יפס ממכר מהפלאפליות של פעם). במעמד הכנת הפיתה אפשר כמובן להוסיף או להשמיט מה שרוצים, אבל העדפתי לתת למנה את הכבוד שלה. אני מודה שלא הבחנתי בטעמים יוצאי דופן בטחינה-חרדל, אולי כי נמרחה ממנה כמות קטנה מאוד, והטעם הכי דומיננטי היה של השווארמה. הבשר עסיסי, החלקים המעט חרוכים טעימים כל כך, והתיבול שמוגדר כ"מאופק" כולל לא מעט הל ופלפל שחור. למי שפחות אוהב הל אמליץ ללכת על מנת השווארמה השנייה: שווארמה, טחינה לבנה, סחוג, בצל סומק, ירק ותפוח אדמה מתנפח. כל הסלטים והתוספות בוויטרינה של וייסברג טריים בטירוף, טעימים ומקפיצים את המנה: הכרוב (שניהם), הסחוג, הבצל. מנה באמת כיפית ומושקעת.
אבל עם כל הכבוד לשווארמה, הבחירה שלנו היא "סביח של שוק בצלאל" (29 שקלים). גם פה אגב, התמחור מתיישר פחות או יותר עם הממוצע העירוני ומדובר במנה מצוינת: אותה פיתה אוורירית, ביצה קשה חומה, הסלטים והסחוג המעולים שמכינים פה, חצילים מטוגנים מתקתקים מושלמים וגם סלט נהדר של חציל על האש. דווקא בגלל שהיה כל כך טעים, יש לנו שתי תלונות: 1. בבקשה לשים עוד חצילים 2. אפשר לבנות את הפיתה בצורה שתאפשר ליהנות מכל ביס, כלומר שיהיה פיזור מוצלח יותר של כל האלמנטים, כי הם כל כך טובים וכל כך מחמיאים זה לזה.
בשורה התחתונה, אם כבר הגעתם רעבים לאזור שרונה, לוקיישן לא "תל אביבי" במיוחד ומאתגר להתמצאות למי שמגיע במיוחד - אל תוותרו על ההזדמנות לאכול מנה מידיו של ארז קומרובסקי.
שווארמה וייסברג. מנחם בגין 121 קומה 1 (שרונה עזריאלי) תל אביב. טלפון: 072-3305730. שעות פעילות: ראשון-חמישי 11:45-15:30