על מרלן בורגר שמעתי כבר מזמן מקולגה יקרה, תושבת העיר גבעתיים, שסיפרה שזה ההמבורגר הקבוע אצלם בבית - במשלוחים בעיקר, אבל גם בישיבה במקום. עד שהגעתי לשם בעצמי, כבר הספיק להיפתח למרלן סניף תל אביבי. המיקום של אותו סניף לא מזהיר, יש לציין: זה מקום שקצב התחלופה בו גבוה מאוד, ובין המסעדות האחרונות ששהו באותו חלל אפשר למצוא את הפיתות של שמחה וששון ולפניהן את פיתוס - דוכן אוכל רחוב יווני. כרגע, בכל מקרה, יש משם נוף לעבודות הרכבת הקלה בכיכר רבין והמקום נראה בעיקר כמו תחנת איסוף עבור שליחים בתכלת וכתום.
התפריט של מסעדת מרלן סטנדרטי (מזמינים במסך מגע, כמקובל בימינו) וכולל ארוחות עסקיות, עיקריות בנפרד (גם נקניקייה), כמה ראשונות, תוספות, קינוחים ומשקאות. מבין מבחר ההמבורגרים ה"מיוחדים" בחרנו בעסקית צ'יזבורגר עם תוספת צ'יפס וקולה (65 שקלים) ובכריך קריספי צ'יקן (49 שקלים). הקריספי צ'יקן, הלהיט התורן כרגע בכל המבורגרייה "ממותגת" ו"צעירה" היה טוב: פריכות מקסימלית, בלילה מתובלת, עוף עסיסי. הלחמנייה הרכה מכילה היטב את המילוי, שכולל סלט קולסלאו רטוב, ואינה מתפרקת או הופכת סמרטוטית. הטענה היחידה שלנו היא כלפי אחידות בעובי של נתח העוף, שהיה הכי טוב בחלקיו העבים יותר, שם הורגשה במיוחד העסיסיות תודות להשרייה בחלב, אבל בחלקים הדקיקים העוף מעט התייבש. לאוהבי הז'אנר, יש בתפריט גם נאגטס באותו סגנון שאנחנו כבר מדמיינים את עצמנו מזמינים אותם הביתה.
הצ'יזבורגר של מרלן היה מצוין: מידת עשייה מדויקת - ביקשנו מדיום וול וקיבלנו מדיום וול עם טעמי חריכה טובים, טעם טוב לבשר וגם פה לחמניית בריוש כיפית לעטוף את כל הסיפור. נהנינו מהשימוש בבצל מוחמץ ומה"רוטב הסודי" שמזכיר רוטב מק רויאל (זה ממש לא עלבון). ובאשר לצ'יפס - קפוא או לא, לא משנה, העיקר שטוגן כראוי ונותר פריך מבחוץ ולא חלול מבפנים.
לסיכום - אם תשאלו אותנו - אין שום סיבה שקהל אכלני ההמבורגרים יעבירו דקות ארוכות בתור לוויטרינה או לבנץ בראדרס, כשרק 6 דקות הליכה משם יושבת לה מרלן בורגר. העיצוב אולי פחות נוצץ ופחות קורץ, אבל ההמבורגר בטח לא נופל מזה של המתחרים.
מרלן בורגר. מלכי ישראל 8, תל אביב. טלפון: 0515008717. לא כשר