אני לא זוכרת מתי בפעם האחרונה במעמד הזמנת אוכל אמרתי "יאללה, תביא גם כזה" בכזאת מהירות. כפי שכבר נהיה מתיש לציין שוב ושוב - אכילה בחוץ הפכה להוצאה כבדה, מרגיזה, כזאת שלא פעם משאירה תחושה לא נעימה ולא הוגנת; לכן לא מפתיע ההייפ סביב שיפודיית גוגיס על אלנבי ההרוס, החסום והמאובק - שם התפריט מציע שיפודים ב-19 שקלים, פיתות עם בשר ב-27 שקלים, המבורגר וצ'יפס ב-45 שקלים ועוד דילים משתלמים. 

התפריט על הקיר, מזמינים ומתיישבים. גוגיס (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
התפריט על הקיר, מזמינים ומתיישבים. גוגיס|צילום: ניצן לנגר, mako אוכל
מקרר ויטרינה. גוגיס (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
מקרר ויטרינה. גוגיס|צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

המקום, של אנשי "סלון ברלין" הסמוך, נפתח לא מזמן באלנבי היכן שפעל "אלנבי סמאש בורגר" (פופ אפ הבוריטו שהתארח שם עבר לקפה אלו מציאות בשוק בצלאל למי שדאג) ומתמלא כבר משעות הצהריים. למרות תנועה רבה במקום, הכל תקתק שם בביקורנו השבוע: הגענו, נעמדנו בתור להזמין כשמולנו התפריט כתוב על הקיר ולידנו מקרר השיפודים הפתוח.

פלטת סלטים ב-28 שקלים. גוגיס (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
פלטת סלטים ב-28 שקלים. גוגיס|צילום: ניצן לנגר, mako אוכל
שיפוד ירקות ב-8 שקלים. גוגיס (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
שיפוד ירקות ב-8 שקלים. גוגיס|צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

התיישבנו וראשונה הגיעה פלטת סלטים (28 שקלים) ופיתות: תפוחי אדמה במיונז, חציל בטחינה, מטבוחה,  קולסלאו, כרוב אדום במיונז, סלק, טחינה וסלט טורקי. לא פסגת הקולינריה, בסיסי מאוד וסביר שאינם מוכנים במקום - אבל פתיחה כיפית. את הסלטים אפשר גם להזמין בנפרד במחיר 6 שקלים לצלוחית, כשהתפריט מציע גם חומוס (10 שקלים) וסלט ירקות קצוצים (10 שקלים).

קבב ב-19 שקלים. מה רע? (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
קבב ב-19 שקלים. מה רע?|צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

אחריהם הצטרפו לשולחן תוספת צ'יפס (10 שקלים), תפוחי אדמה בתנור (14 שקלים) ושיפוד ירקות על האש של עגבנייה ובצל (8 שקלים). השיפוד היה תוספת מעולה, הצ'יפס מהסוג המסחרי של אוכל מהיר ופחות של שיפודיות - דקיק ופריך, ורק ה"פוטטוס" היו די סתמיים. מי שמעוניין יכול גם להזמין תוספת אורז (12 שקלים) ו שעועית ירוקה (14 שקלים). 

כיף לפתוח שולחן. גוגיס (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
כיף לפתוח שולחן. גוגיס|צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

והבשורה הכי טובה והכי חשובה: השיפודים היו פגז. למראה מחירים כאלה קשה שלא להיות מעט ספקנים, אבל שמחנו לגלות שיפודים שכל אחד מהם, ללא יוצא מן הכלל, נצלה במיומנות. הקבב (19 שקלים) היה עסיסי, חף מתיבול אגרסיבי, עם שומניות טובה, השקדים (29) - שיפוד שלא מעט מחשיבים בתור מבחן הוכחה ליכולות על הגריל - היו מצוינים, וכך גם שיפוד אנטריקוט (29), מרגז (19) פיקנטית ועסיסית, פרגית (19 שקלים) ושיפוד כבדי עוף (19 שקלים). למעשה, השיפוד היחיד שלא דגמנו מהמבחר בוויטרינה הוא ביז (עטין). 

גוגיס על אלנבי. לא רחוב מזמין במיוחד (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
גוגיס על אלנבי. לא רחוב מזמין במיוחד|צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

לא מעט בתי אוכל תל אביביים, ולא רק בתל אביב, מנסים לשדר אווירת קז'ואל של פתיחת שולחן, אבל כשמגיע החשבון - האווירה נהיית פחות קז'ואלית. בגוגיס, מתאפשרת חוויה אמיתית של פתיחת שולחן בכיף, בתחושת לארג'יות, שאפשר להתפנק ולהזמין עוד ועוד בלי לאכול את הלב אחר כך כשמגיע הרגע לשלם. אז נכון שלא מדובר בסלטי שף או מנות ירק עונתיות מיוחדות, אבל כשהשיפודים טובים - זה לחלוטין מספיק. 

גוגיס. אלנבי 47, תל אביב יפו. שעות פעילות: ראשון-שבת 12:00-00:00