עוף בגריל הוא אחד המאכלים שישראלים הכי אוהבים, והמדור הזה בהחלט בין אותם ישראלים. נכון שיש לא מעט שיעקמו את האף ויעדיפו מנת בשר בקר, שניצל או קציצות - אבל כשעוף בגריל עשוי טוב, מדובר בתענוג גדול, ובטיפיקו בנחלת בנימין עושים יופי של עוף רוטיסרי.
ברוח התקופה - ואולי לאור הצלחת דוכן הרוטיסרי של אהרוני לא הרחק ברחוב שינקין - חנות העוף רוטיסרי טיפיקו, שמתהדרת בחזות צנועה ופשוטה, עשתה מיני מייק אובר: חזית החנות עמוסה בגזעי עץ מתוקים וחורפיים שנועדו להסיק את התנור שהוכן במיוחד ובהתאמה אישית עבור המקום על ידי "הנפח", שמתמחה בבניית תנורים, מעשנות ומתקני צלייה ללא מעט מסעדות ברחבי הארץ.
המהפך לא נגמר רק במעבר לתנור עץ שמפיץ ריחות נעימים, אלא גם בהוספת כריך עוף, מנה שצברה פופולריות בסצנת אוכל הרחוב הישראלית ובסך הכל מתבקשת במקום של עופות שחומים ונוטפים שגם ככה מפורקים לפי דרישה. אז כמובן שהזמנו אותו. הכריך החדש נמכר ב-38 שקלים בתוך לחמנייה גדולה ורכה, אליה נכנסים איולי מיונז, קוביות עוף (לא חוטי עוף מפורקים), עגבנייה, בצל ועגבנייה חרוכים וקצת פטרוזיליה טרייה.
כנראה שהיה שם גם בצל מטוגן קריספי, אבל אם להיות כנים - היה קשה להבחין בין הטעמים. האיולי לא מוקפד וטעמו אגרסיבי ולא נעים במיוחד, הירקות מהגריל מרגישים פחות קשורים, והעוף, שתכף נדבר עליו עוד, הולך פה לאיבוד. יש גם גרסה עם טחינה שלא ניסינו, אבל כרגע הכריך הזה לא ממש השאיר אותנו עם טעם של עוד. יש לזכור שזאת עוד ההתחלה, ולפי האדיבות וההתנהלות של אבי טרבלוס, מי שעומד מאחורי המוסד הזה, אני מקווה שעוד ידייקו וישפרו את הכריך הזה.
מה שכן, נחזור בשמחה לטיפיקו בשביל השחקן העיקרי: העוף. ככה, בלי תוספות (למרות שתפוחי האדמה שמוגשים לצד העוף טעימים), בלי רטבים, רק העוף שמתבשל ונצלה לשלמות ברוטיסרי. העופות שאבי מכין נמשחים ומושרים במרינדה עשירה ויורדים מהשיפוד עסיסיים, לחים, רכים וטעימים. אכלנו רבע עוף ובאמת שהשארנו רק עצמות. אולי בכלל זה כל מה שצריך (מנת רבע עוף עם 2 תוספת עולה 52 שקלים).
טיפיקו. נחלת בנימין 4, תל אביב. טלפון: 03-5104442. כשר