מסעדת פורטר אנד סאנס ברחוב הארבעה היא לפני הכל היכל בירה. היא גם נראית כמו מסבאה - רהיוט כבד, ספות ישיבה גדולות, וכשנכנסים לכאן לארוחת צהריים אפשר לרגע קטן לאבד תחושת זמן ומקום, בטח אם שותים בירה קטנה ליד הארוחה.
בימים אלה השיקו במסעדה קונספט חדש: סמוקהאוס. התפריט של פורטר סמוקהאוס כולל כמה אפשרויות: יש דילים של עסקיות, נתחים מעושנים לפי משקל, תוספות וכריכים. קונספט הברביקיו ג'וינט בארץ הוא ז'אנר שזוכה מדי פעם לאינטרפרטציות כאלו ואחרות, אפילו שהוא קצת רחוק מהים התיכון, אבל טרנד המעשנות עדיין חי ובועט בישראל. כאן מוגשים נתחי בריסקט, אסאדו, פולד פורק, עוף או נקניקיית קנאקרס. התוספות כוללות מק אנד צ'יז, שעועית קייג'ן, פוטטוס וקולסלאו, וגם תוספות קטנות (ומתקתקות) יותר כמו לחם תירס ומלפפון כבוש.
על מנת לטעום כמה שיותר מהכל, לקחנו דיל שמנמנים שכולל טעימה מכל דבר: 100 גרם בריסקט, 100 גרם אסאדו, 100 גרם כתף חזיר, רבע עוף, נקניקיות, לחם תירס, פוטטוס, מק אנד צ'יז, חמוצים ו-2 רטבים שמכינים כאן: ברביקיו ואיולי שיפקה (169 שקלים). דיל הוגן והגון וכמות אוכל מספקת בהחלט.
מבין הבשרים הצטיינו לטעמנו הבריסקט והאסאדו, שהם גם הבשרים המעושנים הכי פופולריים כנראה ושהעישון מחמיא להם מאוד. הבריסקט מטבעו קצת יותר יבש, האסאדו שומני ועסיסי ונהנינו מהשילוב עם הרטבים. אגב, גם לכתף החזיר המפורקת הברביקיו מאוד מוסיף. הנקניקיות פציחות, שומניות ועסיסיות - כל מה שרוצים מנקניקייה. הן מוגשות כאן עם חרדל בסיסי ופשוט, ואולי חרדל יותר עוקצני יוכל קצת להקפיץ אותן.
התוספות טובות, אבל יכולות גם להרוויח ממעט שיפורים: המק אנד צ'יז למשל היה עם יותר שמנת מאשר גבינה, שהופיעה בעיקר מלמעלה - כך שאחרי הביסים הראשונים המנה הייתה פחות סמיכה ממה שהיינו רוצים ויותר נוזלית. התבלטה לטובה מנת הקייג'ן בינז (שעועית ברוטב ציר בקר ובייקון), שעושה חשק למזג אוויר חורפי יותר: עשירה, עמוקה וטעימה. גם לחם התירס שאופים כאן במקום הוא תוספת נהדרת, ולא חסר במה לטבול אותו.
מה שכן - אם אתם חיילים או מילואימניקים באפטר - תחשבו טוב טוב אם תצליחו לתפקד אחרי ארוחה שכזאת, כי היא מאוד מעודדת רצון לשינת צהריים מתוקה.
פורטר סמוקהאוס. הארבעה 14, תל אביב. שעות פעילות: ראשון-שישי 12:00-17:00. לא כשר