לפני כחודש נפתח בקינג ג'ורג' בתל אביב כוך קטנטן שמוכר כיסון איטלקי אחד ונחמד: פנצרוטו (ופנצרוטי ברבים). המקום נקרא הפנצרוטו של קוקו (coco's panzerotti) - אבל שלא תתבלבלו - מאחוריו עומד קובי הישראלי המכונה גם קוקו, שחי כמה שנים באיטליה ושם, איך לא, התאהב במטבח האיטלקי. בקצרה, מדובר בסוג של פיצה מקופלת - בצק שמרים ממולא ברוטב עגבניות ומוצרלה בגרסה הסטנדרטית, שמגיע בשלל מילויים נוספים.
בדוכן של קוקו מציעים קובי ושותפיו 5 אופציות של מילויים: קלאסי (רוטב פיצה ומוצרלה), קלאסי טבעוני, קאצ'ו אה פפה, חציל בפרמזן וגרסה מתוקה של נוטלה-מסקרפונה. מתוך התפריט הקטן והממוקד בחרנו במילוי הפיצה (28 שקלים) ובקאצ'ו אה פפה (29 שקלים), שנדמה כי הפכה לאחת הפסטות הפופולריות בישראל. בשביל האופציה המתוקה נצטרך כנראה להיות תחת השפעת אלכוהול או קנאביס.
ברגע ההזמנה הבצק מרודד ונמתח לעיגול, מונח על המכשיר שמקפל אותו, מקבל את המילוי הנבחר, מקופל לצורת חצי ירח ונזרק לטיגון בשמן עמוק. לפני הזריקה לשמן אפשר היה להתרשם שהמילויים היו במרקם משחתי ולא נוזלי, מה שבטח עזר לטיגון המושלם - שהותיר את הבצק פריך, זהוב, נטול שמנוניות, כשהמילוי נאטם בפנים כמו שצריך ללא נזילות מיותרות. באמת שאם כבר ליפול על שחיתות כמו בצק מטוגן במילוי גבינות שמנות - שיהיה עשוי ככה.
חיכינו כמה רגעים לפני הביס הראשון מחשש לכוויה בחלל הפה, ובינתיים התמסטלנו מהריח המשכר של הפנצרוטי - שילוב חלומי של סופגנייה ופיצה. הביס הפתיע לטובה: גם אחרי המתנה קצרצרה הגבינה נמתחה למרחקים, ואפשר אפילו היה להסתפק בפחות ממנה. הרוטב בסיסי וטעים, ועל אף שזה מאכל מושחת, אפשרי לאכול אותו באלגנטיות יחסית.
מילוי הקאצ'ו אה פפה היה לא רע, עם טעם מובחן של פלפל שחור, אבל אם נחזור לשם, נלך כנראה על הפנצרוטו הקלאסי. לא צריך להסתבך. מה שכן, זה ממש לא משהו שאפשר לאכול על בסיס קבוע, כי למרות הטיגון המושלם (והשירות האדיב והמצוין), יש כאן סכנת צרבת.
coco's panzerotti. קינג ג'ורג' 3, תל אביב. כשר