לפני שבועיים אכלתי את אחד ההמבורגרים המפתיעים, זוכרים? אלה היו קציצות דקות אבל עסיסיות בטירוף, שמנוניות וטעימות, שאכלתי במתחם של תחנת דלק בנס ציונה. אבל כשטעים – לא משנה לוקיישן. עכשיו, למה אני חופרת שוב על ההמבורגר הזה? כי להמבורגר שאכלתי השבוע יש לא מעט ללמוד ממנו.
פה, בבורגר רום, הלוקיישן מתוקתק – מקום מגניב ונעים, של צעירים, תכונה רבה במקום, ההגשה והעיצוב מודרניים וממותגים, ונדמה שלא מעט השראה נלקחה מההמבורגרייה שלא מעט אנשים יכתירו בתור הכי טובה בכל הארץ – ויטרינה בתל אביב. שזה בסדר גמור, כמובן. בכל עיר תמצאו גם דוכני פיתות שהתחילו לתקוע בפיתה גבעול בצל ירוק כאילו הם אייל שני.
איפה מתחילה הבעיה? בטעמים ובכמה בחירות מפוקפקות. אבל נתחיל בהתחלה: בבורגר רום פגשתי להפסקת צהריים ידידה שעברה לא מזמן לירושלים וסיפרה לי בהתלהבות על המקום הזה שגם מגיש שילובים מושחתים ולא כשרים וגם מגיש המבורגר טבעוני עם אחת הקציצות המדוברות בקרב טבעונים (וצמחונים), ביונד בורגר.
הגענו למקום, ולמרות הפיתוי הגדול שהיה לי לקחת את אחד השילובים הפרועים יותר של הבורגרים, הסתפקתי בצ'יזבורגר קלאסי. הבורגר מגיע עם תוספת של "צ'יפס מיקס" והמחיר אטרקטיבי במיוחד: 38 שקלים להמבורגר וצ'יפס. ההמבורגר עם קציצת ביונד מיט שלקחה הידידה, שהגיע גם עם תוספת צ'יפס, כבר היה במחירים של תל אביב – 58 שקלים. לא מעט.
הצ'יזבורגר היה מספק בסך הכל, אבל הקציצה הייתה קצת יבשה ולא מספיק עסיסית. בפנים היא הייתה ורדרדה וטיפה פושרת. בואו נגיד שאולי הלוק ויטרינה, אבל הטעם עוד לא שם. הקציצה שקיבלה הידידה שלי היא כנראה הקציצה הטבעונית הכי טעימה שאכלתי. מרקם וטעם טובים, אבל גם כאן הייתה בעיית יבשושיות קלה, ומזל שהוגשו במקום אחלה של רטבים שהוסיפו לחות (וטעם טוב) לכל הסיפור: קטשופ, מיונז צ'יפוטלה וברביקיו.
אז בסך הכל מדובר באופציה מפתה, במיוחד בעיר שלא מפורסמת בריבוי אפשרויות של אוכל מושחת ולא כשר. נקווה שהחבר'ה עוד ישתפשפו קצת, כי הפוטנציאל קיים.
>> בשבוע שעבר תקענו קציצות בבגט אצל פאני
בורגר רום. עזה 18, ירושלים. טלפון: 02-5408484. לא כשר