השבוע מצאתי את עצמי מפרפרת בהרצליה בשעות בין ערביים. סיימתי את החלוקה ותכננתי להוריד מנת פלאפל או שווארמה ברחוב סוקולוב, שם לא חסרות אופציות זלילה זולות וטובות. הנורות שתלויות מעל השדרה בדיוק נדלקו ומצאתי את עצמי נסחפת לאווירה קרנבלית של חו"ל. להפתעתי מצאתי חניה בקלות ויצאתי היישר לתוך מסעדונת קטנה ומתוקה, שקירותיה מכוסים במזכרות כדורגל מהצד הדרומי של אמריקה. כמו שאומרים, הסתקרנתי אז באתי. לה סלסטה היא פיצרייה דרום אמריקאית, מה שאומר מאפים מסקרנים שמוכנים במקום ונאפים בטאבון גדול, שמשך אותי כמו פרפר לאש.
אז האש מלבלבת, המוזיקה הלטינית צוהלת, בירת סאן מיגל מוגשת בכוס קפואה והפיצות קרויות על שמם של שחקני כדורגל דרום אמריקאים. אין, אי אפשר לעמוד בפני זה. הפיצות בסלסטה מרובעות ומחולקות לשתי קטגוריות: על בסיס רוטב עגבניות עם אין ספור תוספות בשריות מעניינות, או על בסיס בצל. כן, זאת לא תקלדת, בצל. אני ראיתי בצל והתלהבתי. מדובר בסוג של גרסה דרום אמריקאית לפוגצטה, שהיא שילוב בין פוקצ'ה לפיצה. ובצל, ערימות ותלוליות של בצל. מגישים כאן גם פסטות שונות, אמפנדס ואפילו כריך צ'יביטו, כריך מושחת עם בשרים, גבינה, ביצת עין וירקות. מדובר בכריך הלאומי של אורוגוואי, אבל לצערי הגדול הוא מוגש בימי חמישי בלבד ולא זכיתי לנעוץ בו שיניים. החלטתי ללכת על הטקיטו – פיצת פטריות, פרמזן ובזיליקום על בסיס בצל (33 שקלים) ואמפנדה במילוי גבינות ובצל (16 שקלים).
התיישבתי בחוץ ולגמתי בירה קפואה. אחרי יום עבודה מפרך, אין עונג גדול מזה. הבעלים המקסים של המקום הוציא לשולחני את הפיצה הלוהטת והאמפנדה. נשנוש מושלם עם הבירה. הפיצה התגלתה כשיחוק. נכון, התחושה היא יותר של פוקצ'ה לחובבים, אבל הטעם של הבצל האפוי למחצה, הגבינה המותכת והפסטו המיוחד באו לבלוטות הטעם שלי ממש טוב, והבצק היה פריך וטעים.
>> בפעם הקודמת אכלנו נאגטס של ויטרינה
לה סלסטה. סוקולוב 57 הרצליה, 09-9557016. לא כשר