מצלה (גריל בעברית), המסעדה החדשה של אבי לוי, נמצאת כמה צעדים מהמסעדה הוותיקה שלו "המוציא", ככה שצריך לעשות החלטה קשה: באיזו מסעדה לאכול? שתי הבחירות, אגב, נכונות. מצלה היא מסעדת אוכל רחוב שמבוססת על גריל פחמים. במרכזה ניצב גריל ענקי, ולידו שיפוד שווארמה חתיכי וענק, עליו עומלים לא מעט, ניצב בגאון כשכמה קומות של עצים בוערים חורכים אותו מכל צדדיו. הריחות מטריפים את הדעת.
ראשונה אכלנו את השווארמה (52 שקלים). כמות נדיבה של נתחי בשר דקיקים שנחתכים עם סכין. נתחים עשירים, עסיסיים, חרוכים וטעימים כל כך. זאת שווארמה עגל, שייטל, ממש כמו בגרטי דונר (לוי לא מוכן להסגיר באילו נתחים נוספים משתמש, אבל את כולם מיישנים במסעדה). אומנם הכיוון טורקי, אבל תשכחו מיוגורט, המקום כשר. עם השווארמה מגיעות תוספות תוספות של סלט טרי, עמבה, טחינה, אבל הדבר ששווה להתעכב עליו זה דווקא הלאפה שמכינים כאן. דקיקה, טרייה, גמישה, פשוט מושלמת. הלוואי שכל שווארמה בארץ הייתי מתעטפת בכזאת לאפה נעימה ולא שתלטנית. סוג של קרפ שווארמה.
גם הקבב (48 שקלים) מגיע בתוך פחמימה מעולה: בייגלה ירושלמי. למקרה שמישהו שכח איפה אנחנו (הקור מחוץ למסעדה מיד יזכיר לו) קוראים לו קבב העיר העתיקה, והוא לא קבב רגיל. הקבב של לוי משובץ בחתיכות פלפל אדום קצוץ ומתובל. איתו מגיע גם סלט על האש (משוויה), טחינה, עמבה ואם רוצים מתכבדים בשפע חמוצים.
אפשר רק להודות לקורונה, שאיפשרה לאבי לוי סוף סוף לחקור את תשוקתו לאוכל רחוב ולגריל, לבחון, להכיןף לדייק ולפתוח את המקום הזה, שאפילו יש בו עגלת בייגלה ירושלמי בין כל העצים לגריל. מי שרוצה יכול גם לרכוש הביתה מהכבושים, החמוצים והתבלינים שמוכרים פה.
>> בשבוע שעבר אכלנו בבורקס של אבא
מצלה. יפו 105, ירושלים. 02-6729990. ימי א-ה 12:00-00:00 ובימי שישי בשעות 11:00-15:00. כשר