הפעם האחרונה שביקרנו בכתובת של חומוס חמודי הייתה לפני שנה וחצי, בדה טאקו - דוכן/מזללונת שלא זכתה להאריך ימים. כעת, כשלא רחוק מחומוס חמודי ממוקמות מסעדות כמו צ'יקטי הנהדרת, פלאטבוש המסקרנת והדליקטסן של רותי ברודו לא רחוק - מדובר בבלוק קולינרי אטרקטיבי מאוד שעונה על לא מעט צרכים וחשקים, בטח כאלה שמתעוררים הרבה בחורף.
זהו הסניף השני של חמודי בעיר (הראשון נמצא ברחוב יגאל אלון), במקור מבית חנינא. הטאץ' הירושלמי של חמודי זיאד מורגש מאוד, אם זה בחמצמצות של החומוס, בשמן הזית ובהרכב קציצות הפלאפל המצוינות. זיאד עבר בכמה וכמה מטבחים, חלקם רחוקים מזה שהוא מגיש פה - והימצאותו כאן היא רווח גדול לסועדים.
התפריט של חמודי מציע הרבה יותר מחומוס, שמגיע בהמון גרסאות (קומפלט, סביח, שקשוקה, בשר ועוד) ויש כאן סלטים טריים, צ'יפס, פלאפל, עלי גפן, שיפודים וגם מאפים כמו בייגלה ירושלמי, מאפי זעתר קטנים במילוי גבינה וגלילות מסחאן מפורק עם הרבה סומאק בפיתה דקיקה וקצת קריספית.
ממחלקת החומוס לקחנו חומוס גרגרים (32 שקלים) בתוספת ביצה קשה (3 שקלים) שמגיע עם שמן זית, כמון, פפריקה, רוטב שום לימון וצלוחית חמוצים, זיתים, בצל ופיתות לניגוב. החומוס פשוט נהדר, בעיקר למי שאוהב חומוס מהז'אנר החמוץ והקרמי, כמו בירושלים. הגרגרים רכים, השום לימון פצצה וכל ביס מושלם, לא פחות.
כדורי הפלאפל (10 שקלים ל-5 כדורים) היו מצוינים ועשבוניים, תערובת טחונה דק בלי שום מרכיב מיותר, הצ'יפס (14 שקלים) פריך וחם, רחוק מאוד מהז'אנר הסמרטוטי של לא מעט שווארמיות וחומוסיות, וסלט העגבניות החריף (22 שקלים) טרי, טעים, מתובל בדיוק ומוסיף רעננות רצויה לארוחה.
החלק הכי פחות מוצלח בארוחה היו המאפים: משולש קטן של מאפה זעתר טרי ושמן זית במילוי גבינה (8 שקלים) ומסאחן עטף מפורק עם בצל וסומאק (8 שקלים). המאפים היו טעימים, אבל מעט יבשים. בכל מקרה, המחיר שלהם הגון ביותר וכל הארוחה הכיפית הזאת אצל חמודי היא הוכחה שעדיין אפשר לפתוח שולחן בכיף בלב תל אביב בלי לקרוע את הכיס, ולקבל יופי של תמורה בעבור הכסף, מה שהופך את הכל לאפילו יותר טעים.
חומוס חמודי. יהודה הלוי 93, תל אביב-יפו. טלפון: 03-5444412. שעות פתיחה: ראשון - חמישי 09:00-20:00, שישי שבת 09:00-19:00