כבר תקופה ארוכה שאנחנו עוקבים אחרי זיו גרטי והדונר המושקע הנודד שלו, ונכון לימים אלו גרטי והדונר מצאו "בית" בשוק הכרמל, ולא בסתם מיקום: ביום טוב 17. אם הכתובת מצלצלת לכם מוכר זה כי לא מזמן כתבנו על לה אסקינה ששכנה שם (למי שמודאג: הטאקוס, כפיר ולה אסקינה ממש לא סגרו, הם פשוט עברו לרחוב השומר 1, עדיין בשוק הכרמל). גרטי דונר נמצא ממש מול הולשטיין, בסמטת הקצבים (מיט מרקט ועוד) ופתוח לפעילות בימי חמישי ושישי, כשבימי שלישי הוא עורך במקום ספיישל דונר כבש ולפעמים מארח שפים אחרים ואנשי אוכל לאירועים חד פעמיים.
זאת פעם שלישית שאנחנו מנסים לאכול את השווארמה הזאת וסוף סוף מצליחים. בפעמים הקודמות הגענו רק כדי למצוא את גרטי מקפל את הדוכן ואומר לנו בחיוך אמפתי שהבשר פשוט נגמר. הפעם הגענו מוקדם. מוקדם מאוד. אתם תוהים מתי? בואו נגיד ככה: הוא פותח ב-9:00 והיינו כמעט ראשונים.
השיפוד הגבוה והמרשים של גרטי כולל שייטל עגל וכבש, שומן ניגר והוא משובץ בפיסטוקים מטורקיה. כשגרטי מברך כל אורח בקבלת פנים חגיגית, גאה בשיפוד שלו וחותך על המקום בסכינים מושחזות בשר חם, קשה שלא להתפתות לומר "שווארמה הצגה". זה אקט תיאטרלי כובש. המנה (38 שקלים) כוללת פיתה טרייה וגמישה לפי מתכון של גרטי, טחינה סמיכה, עגבניות, פלפל חריף וסלט של עלי פטרוזיליה טריים עם פרוסות בצל סגול וסומאק. מי שרוצה לחזק בעמבה מוזמן (חיזקנו כמובן). מספיק ביס אחד להבין שמדובר בשווארמה משוגעת, ממש לא שגרתית בזירת השווארמות המקומיות. הבשר חתוך דק דק, חרוך ועסיסי, התוספות עשויות בול כמו שצריך ומקפיצות את המנה. זה ביס עם טעמים חזקים מאוד של בשר בקר. תחנת חובה לחולי שווארמה. זה אולי לא מתאים לכל אחד, הבשר לא מתחנף ולא מוצף בתבלינים חזקים, אבל עבור אוהבי בשר זה ללא ספק תענוג מיוחד.
>> בשבוע שעבר אכלנו סמאשבורגר מטורף בלאקל בורגר
גרטי דונר. יום טוב 17, תל אביב. ימי שלישי, חמישי ושישי (כדאי לבדוק באינסטגרם, זיו סופר נחמד ועונה מהר)