כבר כמה שבועות שפנטזנו להגיע לאכול בדוכן בוטרגה. ליתר דיוק, מאותו רגע שבו קולגה "נקלעה" למקום לרגל חגיגות מימונה עם פתיחת הדוכן ואמרה 4 מילים שגרמו לנו להתאהב עוד לפני שבכלל התקרבנו לשוק הכרמל: "עבדה עם אלרן בעזורה". היא כמובן התכוונה לפריאל שבו, מי שעומדת מאחורי הסירים המפתים של הדוכן, אותו היא מפעילה עם טל פחימה.
אפשר לקרוא לאוכל הזה אוכל מאמות, אוכל נשמה, סירים לשבת, אוכל של בית (תלוי כמובן מאיזה בית אתם מגיעים) - אבל איך שלא תקראו לו - זה אוכל טעים, חם, סמיך, עם כובד מסוים שלא קשור למרקם אוורירי. אוכל מענג שמתבשל לאט לאט, מוגש לצהריים עד שהסיר נגמר. כך למשל לא זכינו לאכול בצלים ממולאים שהופיעו באותו יום בתפריט (התפריט, שמשתנה כמעט כל יום, נכתב בטושים מחיקים על גבי צלוחיות מטעמי שמירה על הסביבה והימנעות משימוש בחד"פים למיניהם).
אחרי שסיימנו להתבאס שלא הספקנו לבצלים, הזמנו 2 מנות קציצות. הראשונה היא קבב אלייה ודובדבן (54 שקלים) - שלושה קבבים שמנמנים ברוטב עשיר של עשבי תיבול ודובדבנים. בשר הקבבים היה עתיר שומן כבש, מתובל לשלמות ולמרות הכבדות והשומניות, הקבבים היו אווריריים מאוד והיינו יכולים לאכול מהם עוד די בקלות.
מנת הקציצות השנייה שלקחנו (57 שקלים) כבר הייתה יותר "מסורתית", וכל קציצה (גם פה מדובר בשלישיית קציצות) קיבלה ציפוי מצוין של מעט קמח וביצה. הרוטב במנה הזאת יותר סמיך, חרפרף, חמצמץ ונפלא: תועפות סלרי, מנגולד, לימון, שום. מרגישים טוב ששבו עברה במסעדת עזורה והקציצות בבוטרגה יכולות בהחלט להתחרות עם אלו שלהמוסד האהוב. את שתי המנות אכלנו בליווי צלחת אורז לבן (16 שקלים) שמנוני וטעים מאוד שנזלל בהנאה גדולה על ידי צמד פעוטות שנכחו במקום.
לצד המנות הבשריות לקחנו גם "לחם טעים וחמאת שמן זית" (17 שקלים) שבעיקר נטבל ברוטב, סלקים פרוסים דק (14 שקלים) לקצת קונטרה פריכה ורעננה וסלט ירוקים ופרי (37 שקלים) של המון עשבי תיבול קצוצים, סלרי, פרוסות אגס וסומאק. פרשי, כיפי ואידיאלי לצד מנות עיקריות שמנות ועסיסיות.
המקום כשר והקינוח שמוצע במקום הוא טייק אוף לקינוח לילות ביירות - פודינג סולת וחלב שקדים עם דובדבנים לבנים בסירופ ופיסטוקים מקורמלים שקשה לעמוד בפניהם. דרך מתוקה, כיפית ומרעננת לסגור ארוחה שהשאירה טעם של עוד.
בוטרגה. רבי עקיבא 20, תל אביב. ימים שני-שישי משעות הצהריים ועד שנגמר. כשר