חוץ מהצרות הרגילות שכל אדם חווה בחייו, מצאתי את עצמי מתמודדת עם מה שנקרא "צרות של עשירים", רק שבמקרה שלי צריך וכדאי לקרוא להן "צרות של שמנמנים". הבעיה שלי היא לבחור מה לאכול. נכון, אני יודעת שעכשיו תגידו שיש מאבקים חשובים יותר, אבל בינינו, כשבן אדם עוד שנייה חוטף התקף זעם מרוב רעב, מה שהוא עומד לאכול נראה לו לכמה דקות חשוב יותר מזוגיות, פרנסה, בריאות ושלום עולמי. זה נשמע דרמטי, אבל כבר היו גם אנשים שהתחמקו מעונש בגלל "אי שפיות זמנית", לא? בקיצור, השבוע שוב נקלעתי לדילמת רעב קשה בזמן שיטוט בשוק הכרמל.

ההיצע האדיר לארוחות זריזות יותר או זריזות פחות באזור שוק הכרמל מרובות עד בלתי נגמרות: יש דוכן שממציא את הסביח מחדש, פלאפל מעולה, פיתות פצצתיות עם בשר ועד המון המון המון מאכלים מכל קצוות תבל. באמת. זה כמו טיול בדיסני וורלד – צריך כמה ימים אם רוצים לנסות הכל. אבל אני, כמו שאתם יודעים כבר, אישה סקרנית שאוהבת להתנסות, וככה מצאתי את עצמי בעוד דוכן חדש, צמוד לחומוס מגן דוד. הדוכן הקטן הזה מפגיש בעצם 2 מקומות שחולקים שולחן בהרמוניה: המרקים של עודד (שותפות של עודד לוי ומארק ריסליק) והדמפלינגס של לינדה.

הדמפלינגס של לינדה הכרמל 11 (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
הדמפלינגס של לינדה הכרמל 11|צילום: איילה כהן, mako אוכל

הדמפלינגס של לינדה בשוק הכרמל (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
עם רוטב|צילום: איילה כהן, mako אוכל

בשני הדוכנים, שקצת קשה להבין שלא מדובר באותו אחד, אין הרבה אפשרויות: אצל לינדה בוחרים מילוי צמחוני, עוף או בקר ואצל עודד בוחרים קומבינציה של ציר וירקות. את הדמפלינגס צורבים על המקום, את המרק מרכיבים על המקום.

לקחתי כיסונים מכל סוג (10 שקלים ל-4 כיסונים. לא משנה איזה מילוי), ואחסוך לכם את המתח: הכי אהבתי את אלה עם מילוי הבקר. הבצק אלסטי, דק במידה הנכונה, ובשלושת המילויים השונים הרגשתי ג'ינג'ר ותיבול מעודן. על הדמפלינגס לינדה מוזגת קצת סויה ורוטב צ'ילי. זאת דווקא החולשה של מנת הרחוב הזאת. אני הייתי שמחה כאן דווקא לאופציה קצת יותר טרייה וחמצמצה כדי להקפיץ את המנה, שמראש הולכת לכיוונים מתקתקים, אבל למרות זאת, מדובר באחלה נשנוש על הדרך, וכזה שבניגוד לכל מנות אוכל הרחוב שכבר מוכרות לנו בשוק הכרמל – לא עומדים בתור בשבילו יותר מדי. בשביל מישהי כמוני, שרוצה לאכול בזריזות, השאירה או לא השאירה את הרכב בחניה מפוקפקת וצריכה לחזור למשמרת, זמן המתנה למנה בהחלט עלול להיות גורם מכריע.

סופ אפ שוק הכרמל (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
סופ אפ שוק הכרמל|צילום: איילה כהן, mako אוכל

סופ אפ  (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
סופ אפ |צילום: איילה כהן, mako אוכל

סופ אפ הכרמל (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
סופ אפ הכרמל|צילום: איילה כהן, mako אוכל

בגלל שהייתי אחרי תריסר כיסונים, הסתפקתי רק במנה קטנה של מרק (10 שקלים). אגב, גם כאן הכיוון הכללי של המנה היה מתוק. הציר טעים, דליל אבל מלא טעמים והירקות הטריים מוסיפים פריכות. אני לא מתכוונת בכלל להיכנס לדיון המתיש על הסצינה הקולינרית-אסייתית בישראל ועל אותנטי/לא אותנטי, מידת נאמנות למקור וכולי, זה לא מעניין אותי. אותי מעניין אם טעים לי או לא. והתשובה היא שטעים.

>> כתבו לאיילה כהן

 >> בשבוע שעבר תקענו פלאפל באמצע היער

 ÃƒÂƒÃ‚ƒÃ‚ƒÃ‚—¤×¤×•×©

Soup up, linda's dumplings (טלפון: 0547358440). הכרמל 11, תל אביב. רביעי-שישי.