את מזללת שר הטבעות זכינו להכיר עוד במשכנה הקודם בשכונת שפירא, על רחוב מסילת ישרים, סמוך למסעדת סינג לונג האהובה ז"ל שמלבד לבתי האוכל הבוכריים המצטיינים בשכונה, הייתה פנינה שפיראית. מאז עבר לא מעט שמן בצ'יפסרים, ולא מזמן האיש שעומד מאחורי טבעת הפלאפל, איציק טואשי, התמקם מחדש בשוק לוינסקי, לא רחוק מפיצריית ומאפיית לילה ומקפליקס.
כמו בשפירא, גם כאן מוצגת ויטרינת סלטים ותוספות מצוחצחת ויש מקומות ישיבה למי שרוצה לאכול במקום. מלבד למנת הדגל של המקום, הפלאפל בו טואשי מתגאה, התפריט מציע עוד לא מעט אפשרויות: סביח, שניצל, שניצל צמחוני (פרוסת חציל מצופה בפירורי פריכים ומטוגנת לשלמות. עוד נגיע אליה), תוספת צ'יפס ואופציה לפיתה ללא גלוטן/פיתה מקמח מלא או מנות בצלחת למי שמעדיף לוותר על הפיתה.
ראשונה נזללה הפיתה עם השניצל הצמחוני (35 שקלים). זאת חוויה שלא דומה לאכילת סביח, למרות שהחציל מככב פה. ראשית, הפיתה עצמה רכה, גמישה ולא מראה שום קושי להחזיק בתכולת המנה: חומוס, כרוב כבוש, סלט ירקות קצוץ של מלפפון, עגבנייה וכרוב, חמוצים, פרוסות בצל עם מעט פטרוזיליה ורטבים: קרם טחינה-עמבה, חריף ולימון כבוש. כל התוספות היו טריות וטעימות ללא יוצא מהכלל, כשקרם העמבה והלימון הכבוש בלטו במיוחד לטובה. פרוסת החציל הייתה פריכה מאוד מבחוץ - ומבפנים חציל נימוח ומתקתק בדיוק כמו שחציל מטוגן צריך להיות.
גם שניצל העוף (35 שקלים) היה טוב מאוד: דקיק, פריך, והולך נהדר עם הלימון הכבוש שמגישים פה. שני השניצלים, וגם הפלאפל - מטוגנים מיד עם ההזמנה - והטריות מורגשת. הדבר היחיד שמיותר בפיתה הוא תוספת שבבי הבצל המטוגנים, מהסיבה הפשוטה שאין באמת צורך בעוד ממד קראנצ'י, שהרי הכל פריך דיו ואין לו כאן תרומה חשובה מעבר לקישוט. שאלו יהיו התלונות שלנו מה שנקרא.
כך יצא שדווקא מנת הדגל, זאת שאכלנו בשפירא ובשבילה בעצם הגענו, פלאפל שר הטבעות (25 שקלים), נדחקה בצל הפיתות האחרות. לא כי אינה טובה או טעימה, פשוט כי מאוד נהנינו מהמנות האחרות - ואולי בגלל שהיא הייתה האחרונה להיאכל - זכתה לפחות התלהבות. כך או כך מדובר במקום שמעניק תמורה הוגנת למחיר, עם שירות נדיב, לבבי ויעיל ונחזור לכאן בשביל השניצלים.
שר הטבעות. מרחביה 7, תל אביב (שוק לוינסקי). שעות פעילות: ראשון-חמישי 10:00-20:00, שישי 10:00-15:00. כשר