נדמה שלא עובר שבוע מבלי שמנת שווארמה כזאת או אחרת מצליחה להגיע לכותרות, והנה אחרי שכתבתנו הטבעונית דגמה את אחת השווארמות המדוברות של רחוב אלנבי הסואן (שבכלל מוגשת בפלאפלייה), כבר נפתחה שווארמייה חדשה בצפון תל אביב, שווארמה של שיתוף פעולה בין שווארמת שאבו הנצרתית ומאפיית אבולעפיה היפואית.
נכון לעכשיו מוצבים בשווארמיית שעבי החדשה (והמצוחצחת) שני סיחים - אחד הודו ואחד עגל-כבש, שכמובן משניהם טעמנו, ובהמשך צפויות להיכנס לתפריט עוד מנות והפתעות. המחירים, ביחס לשוק הנוכחי, סבירים ומתונים: 41 שקלים לפיתה עם הודו ו-44 שקלים לפיתה עם עגל-כבש. אם מוסיפים לכך את העובדה שיש תוספות חינמיות של פלאפל, צ'יפס, סלטים, חמוצים, פיתות מטוגנות עם מעט זעתר, מדובר בעסקה הוגנת.
המנה הראשונה שטעמנו הייתה פיתה עם עגל-כבש. הבשר טעים, איכותי, רך ולא מאוד שומני. משובצים בו פיסטוקים ועוד אגוז, אני מנחשת שצנוברים, שמוסיפים מרקם ועניין, התיבול עדין ומשאיר מקום לטעמי הבשר והכמות ויפה. החיתוך יוצר נתחים דקיקים ששומרים על עסיסיות וביחד עם הטחינה, העמבה, ממרח השום והבצל בסומק יוצאת מנת שווארמה מעולה. החיסרון היחיד והמפתיע הוא הפיתה עצמה, שלא מספיק אלסטית ונקרעת תוך כדי הזלילה. אני נוטה לחשוב שעדיין עובדים כאן על נוסחה מנצחת ושזה עניין שייפתר.
מנת ההודו, שבאופן אישי אני פחות נוהגת להזמין, הייתה טובה; גם כאן תיבול עדין וטעמי העוף מורגשים ונוכחים, וזה גם המקום לציין לטובה את הסלטים הטריים והתוספות במקום, שמוסיפים לחוויה עוד ממד. בשורה התחתונה: מנה טובה שאשמח לאכול שוב, מדובר בעסקה משתלמת וחוויית אכילה נעימה (המקום נקי ומסודר, התוספות מתמלאות בתכיפות ואפילו יש שירותים בעיצוב של קונטיינרים כקריצה לנמל הסמוך). רק עוד קצת עבודה על הפיתה עצמה - להתאים אותה לנשיאת הכבודה - ויש פה מנת שווארמה פנטסטית.
שעבי. הירקון 296 (פינת יורדי הסירה), תל אביב. לא כשר