שף יובל בן נריה נמצא כרגע באבו דאבי, ולפי לא מעט תחזיות ייכנס הערב לראשונה לרשימת הפיפטי בסט היוקרתית שמדרגת את 50 המסעדות הטובות במזרח התיכון וצפון אפריקה, יחד עם מסעדנים ושפים ישראלים שזכו לכבוד כבר בשנה הקודמת. ועדיין, בשישי האחרון עוד הספיק להגיח לביקור אצל הבייבי החדש, טאיזו טאון, שאוטוטו תתקיים פתיחתה הרשמית (כשזה יקרה – נדע).

טאיזו טאון תהיה למעשה קפה טאיזו, ה"גרסה הקלילה והנגישה" של טאיזו מבית היוצר של בן נריה, שצפויה כאמור לקבל ממש בקרוב כתובת רשמית ובפעם הראשונה להפוך למסעדה/מזללה של ממש עם מקומות ישיבה והכל, ולא רק לשמש כמטבח רפאים ממנו משונעים משלוחי אוכל. התפריט של קפה טאיזו מציע מנות ממספר מטבחים אסייתיים (תאילנד, וייטנאם, הודו וסין) – שכיאה לבן נריה – זוכות לביצועים מהוקצעים.

טאיזו טאון (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako)
טאיזו טאון|צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako
כרגע פופ אפ (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako)
כרגע פופ אפ|צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako

בינתיים, עד שטאיזו טאון תיפתח רשמית, אפשר ליהנות מטיזר בצורת פופ-אפ המתקיים בימי שישי בצהריים בכיכר גבעון, אותה רחבה בין קניון גינדי לסינמטק שבעבר הלא רחוק שימשה בעיקר כפארק מוזנח מפוצץ במנועי מזגנים וכיום מיקום אטרקטיבי עם לא מעט אפשרויות שוות לאוכל ולשתייה. הפופ אפ מציע מנה אחת (חוץ מתוספת צ'יפס וקראק פאי פיסטוק לקינוח): קוג'י בורגר. לא מעט סקרנים כבר עמדו יפה בתור ב-11:55, כולל כמה פודיז/משפיעני רשת מטעם עצמם שהגדילו לבקש סכין, חצו את הלחמנייה ויצאו איתה לסשן צילומים, מחפשים את הזווית והתאורה שיחמיאו ביותר למנה.

הקוג'י בורגר נראה כמו המבורגר מרחוק וכמו שווארמה מקרוב: נתחי בקר צלויים באיטיות בשיפודים גדולים שזופים כמו בכל שווארמייה, שנחתכים בדומה לשווארמה ומוגשים בתוספת חסה, בצל, עגבנייה ומלפפון בכבישה זריזה בתוך לחמניית בריוש רכה שמרוחה באיולי יפני (52 שקלים להמבורגר+6 שקלים לתוספת גבינה אם רוצים/60 שקלים להמבורגר וצ'יפס).

נתחיל מהסוף: זה ממש טעים. נתחי השייטל הזכירו לי באופן אישי את השווארמה המדוברת ההיא של זיו גרטי – בשרניים, עסיסיים, בעלי טעם בשרי עמוק. השילוב עם הגבינה שנמסה לתוך הבשר מוצלח גם הוא ומייצר אוממי מהנה. לרגעים הזיתי אפילו טעם של עמבה, בחיי. המעטפת ההמבורגרית כיפית מאוד – הירקות מוסיפים ניגודיות מרעננת ופריכה למנה – אבל חוויית האכילה מזכירה יותר סלופי ג'ו. מזל שלא חסרים מגבונים ומפיות בעמדה שנגישה לסועדים.

בורגר+צ'יפס. 60 שקלים (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako)
בורגר+צ'יפס. 60 שקלים|צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako
כן, כמו שווארמה (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako)
כן, כמו שווארמה|צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako

הצ'יפס שמגיע בתוספת תשלום יחסית צנועה הוא מצוין: פריך, מתובל ומושלם מבפנים. וגם הקראק פאי (28) טעים. נכון שאם רוצים, לא חסרות אופציות נוספות לקינוח באזור אבל מי שמתחשק לו לסגור את הפינה המתוקה באותו מקום ימצא את מבוקשו ללא ספק. לסיכום: יש למה לחכות, ויש סיכוי לא רע שאחרי הפתיחה הרשמית ניתן יהיה למצוא את הקוג'י בורגר התפריט הרגיל לצד חידושים נוספים.

קראק פאי פיסטוק. סוגר פינה מתוקה (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako)
קראק פאי פיסטוק. סוגר פינה מתוקה|צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako

טאיזו טאון. גבעון 12, תל אביב יפו. ימי שישי 12:00. לא כשר