כשמדברים על שניצל בפיתה בגבעתיים, יש שם אחד שעולה מיד לראש: השניצל של תמיר בכורזין. מדובר באחד ממוסדות אוכל הרחוב המוכרים והאהודים במרכז, ומקום שקהל סועדיו הנאמן מעריך מאוד בזכות ה"וואליו פור מאני" שהוא מעניק: כמות גדולה ויפה של שניצלים, תוספות כיד המלך ומחיר הוגן. במציאות שבה אוכל רחוב מתקרב לא פעם למחירי מנות במסעדה, לא מפתיעה ההתלהבות ממקומות שמציעים מנות גדולות ומשביעות במחירים שמשאירים עודף מ-50 שקלים.
השניצל בגבעתיים, שנפתח בסמוך לאטליז בגבעתיים ושייך לאותם בעלים של האטליז, מציע כמובן מנות שניצל שניתן לקבל בצלחת (55 שקלים), בגט (45 שקלים), חלה (45 שקלים) או פיתה (35 שקלים); אבל גם מציע חזה עוף, קבב, קבב מרגז או "מעורב גבעתיים" (פרגית, לבבות, כבד וטחול), כשכל המוצרים הטריים מגיעים מאטליז הסמוך. המחירים המצוינים פה תקפים לאכילה במקום, לא בדקנו מה המצב בוולט, שם למחירים יש נטייה לעלות.
ראשונה הלכנו על מנת השניצל בפיתה (35 שקלים) וקיבלנו כמות מכובדת ונאה של שניצלים דקים ופריכים, לפחות שלושה שניצלים היו שם. השניצלים עצמם חפים מתוספות או תיבולים - הם זהובים, פריכים וטעימים מאוד. אם תשאלו אותנו - יותר טעימים מאלו של המוסד המפורסם האחר בגבעתיים. גזרת התוספות פשוטה למדי, וזה לא נכתב כתלונה: חומוס, טחינה, סלט ירקות רגיל או חריף, כרוב לבן וסגול מוחמצים, סחוג וכרוב סגול במיונז. הפיתה בתוספת הממרחים, הסלטים והשניצל מהווה מנת אוכל רחוב הגונה ביותר. וגם הצ'יפס טעים.
המנה השנייה שדגמנו כאן היא כנרא גולת הכותרת: שניצל חלה (45). בשנים האחרונות המנה הזאת קיבלה מקום של כבוד, "חלת שניצל של שישי" מכנים אותה בחלק מהמקומות ויש שיגידו עליה אפילו שהיא טרנד מאוס, אבל איך מנה כזאת טעימה יכולה להימאס? החלה רכה וטובה, המטבוחה פיקנטית, החצילים המטוגנים מתוקים ובעובי אידיאלי.
כל מנה הייתה מספקת, נדיבה, טרייה, פשוטה והכי חשוב טעימה. אין כמו שניצל טרי שמטוגן בדיוק ולא סובל משומן מיותר, ופה מקפידים על זה. שניצלים דקים מדי עלולים לפעמים להרגיש כמו בלוף, אבל כאן הבשר נותר עסיסי והפריכות לא באה על חשבון הטעם. ועוד משהו שחשוב לציין: שתי המנות האלה (היינו שניים וחלקנו את שתיהן) החזיקו אותנו טוב טוב עד הלילה.
השניצל בגבעתיים. סירקין 11, גבעתיים. ראשון-חמישי 10:00-20:00, שישי 09:00-15:00. טלפון: 03-5222236. כשר