בשוק הכרמל מסתמן מודל עסקי חדש, ואנחנו חייבים להגיד שהוא מוצא חן בעינינו: בתי אוכל מתחלקים למשמרות; ממש כמו שבר האוכל "שפוי" של השף יהונתן בורוביץ' חולק את אותו חלל עם מסעדת "המקום של ענת" – בשעות היום המקום מתפקד כמסעדת תבשילים ביתית ובערב מעלים הילוך; כך גם השפית אורית מושקוביץ, האישה מאחורי הקבב הרומני והמותג "מיטש" חולקת את החלל עם בר "שופוני" בשוק הכרמל, ממש צמוד למסעדת m25 הוותיקה והאהובה.
מיטש קבב חוזר לשוק הכרמל אחרי הפסקה כפויה באדיבות הקורונה. מאז שנסגר המקום, מושקוביץ ואוכל הרומני שלה המשיכו להפציע באירועים ובפופ אפים, אבל עכשיו הם חוזרים לשוק - גם אם לפרק זמן קצרצר. בשבועיים הקרובים תוכלו למצוא אותם שם, ואחריהם יעברו לפארק רעננה, שם יפעלו במתכון של פוד טראק בסופי שבוע. התל אביבים המחפשים אשמים מוזמנים להאשים את העבודות באזור, בשביל הרעננים מדובר ביופי של חדשות.
ובחזרה לאוכל: בניגוד לתפריטים שמתאמצים להיות שנונים או מקוריים, ההומור בתפריט של מיטש מעלה חיוך מיידי בזכות משחק המילים "3 כוכבי מיטשלן" והאווירה במקום שמחה, נעימה ומזמינה בדיוק כפי שמצפים ממסעדה רומנית.
התחלנו את הארוחה עם שפריץ מצוין (20 שקלים), חמוצים (18 שקלים) וכבד קצוץ (36 שקלים) שמגיע עם 2 פרוסות לחם אחיד וחזרת. תכננו להזמין גם איקרא, אבל בגלל מחסור בביצי דגים, מושקוביץ בישרה לנו בצער שהיום אין. החמוצים היו טעימים, אבל היינו נהנים מעוד מלפפון או שניים, אבל עוד נגיע לתלונת הפרופורציות במיטש. החזרת הייתה עוקצנית וכיפית, היא חוסלה במלאה וגם הכבד הקצוץ היה טוב אם כי באופן אישי אני מעדיפה טעם פחות דומיננטי של ביצה.
המשכנו עם 2 מנות בצלחת – צמד קבבים (64 שקלים) שמגיעים עם תלולית נאה של בצל מקורמל, צ'יפס תוצרת המקום ושלל תוספות; וצמד נקניקיות פטריצ'יאן (85 שקלים), שמגיעות גם הן עם צ'יפס ותוספות. הקבבים היו נהדרים – עסיסיים, בשרניים, טעימים ואווריריים. כיאה לקבבים רומניים הם קטנים וקצרים יחסית, והשילוב עם התוספות מצוין. פה לצערנו מגיעה התלונה שלנו: גודל הפנכות. לא ייתכן שממרח השום, שממנו מוסיפים כמות מדודה, יגיע באותו גודל פנכה של סלטים. אני מנחשת שלו היינו מבקשים, היינו מקבלים תוספת, אבל היה ראוי להגיש מראש כמות קצת יותר גדולה, בעיקר כי כל הסלטים והתוספות היו ממש טעימים, ובעיקר סלט החצילים עם השום והפלפלים. איזה ביס. הצ'יפס שמכינים במקום לא רע, פרוסות בסגנון תפוצ'יפס – לא בדיוק פריכות ולא בדיוק נימוחות – אם כבר משקיעים ומכינים במיוחד, אולי אפשר עוד לדייק אותן קצת.
נקניקיות הפטריצ'יאן היו טובות גם הן, מעט יותר יבשות מאלה הקבועות שלנו במסעדה רומנית אחרת, אבל טעימות. אכלנו אותן עם תועפות שום ובצל מקורמל והתחברנו לגנטיקה הרומנית בשמחה. אם היו מוגשות לצד חרדל קצת יותר חריף ואיכותי מהחרדל הצהוב של היינץ, היינו כבר ממש שמחים. בקיצור, בשבועיים הקרובים יש בסמטת הכרמל יופי של חמארה רומנית לכל חובבי הז'אנר. אחרי זה - יאללה לרעננה.
מיטש. בשבועיים הקרובים: סמטת הכרמל 30, תל אביב. שעות פעילות: ראשון-חמישי 11:00-16:00. טלפון: 054-7503052.
מ-14 ביולי ובכל סוף שבוע - בפארק רעננה בשישי 11.00-16.00 ובשבת 11.00-18.00.