קשה לשכוח איך לפני 7 שנים נפלנו שדודים אחרי היכרות עם מנת האיסקנדר האדירה ב"מוטפאק". שמה של המנה הלך לפניה, היא הפכה למיתולוגיה מקומית ולתחנת חובה של כל חובב שווארמה ואוכל טורקי. לפני כשנתיים העסק נמכר, הועבר לידיים אחרות ומאז האיסקנדר לא אותו דבר, כך לפי לא מעט שמועות ודיווחים מהשטח של מי שאכלו במוטפאק תחת הבעלות החדשה (שמאז גם התרחבו לעוד סניפים).
נריץ מעט קדימה: לפני שנה הגענו ל"ניבו גריל", בית האוכל של ג'אן אולגון, מי שייסד עם משפחתו את מוטפאק בסיבובה הראשון. ניבו הוא מקום קטן וצנוע ברחוב ויטל בשכונת פלורנטין, אותו ג'אן מנהל בשותפות עם אשתו אורטל, שגם מכינה את הקינוחים שמוצעים במקום (המקום קרוי על שם בנם). כשניבו נפתח, אולגון נשאל על ידי לקוחותיו פעמים רבות לגבי מנת האיסקנדר האגדית, אבל הצליח לטשטש את חסרונה בהצלחה גדולה בזכות אוכל טוב וביתי אחר, בעיקר קבבים עסיסיים ומעולים (שעדיין זמינים פה כמובן). ואז, בחודש פברואר, הגיעה הבשורה הבשורה המשמחת שהדונר חוזר ומגיע לניבו.
כשאכלנו את האיסקנדר במוטפאק לפני 7 שנים שילמנו עליו 50 שקלים (די מהר המחיר טיפס ל-60 שקלים). כיום, מנת האיסקנדר עולה 80 שקלים. מחיר לא זול בכלל - אבל נפרט מדוע הוא בכל זאת מצליח להצדיק את עצמו: הדונר מורכב מעגל ושומן כבש, נחתך לחלקיקים דקים ועסיסיים ומתובל לשלמות. המנה מורכבת כך שבתחתית הצלחת מונח מעין רוטב-פרפום עגבניות, חמאה מומסת, קוביות של פיתה (שנאפית במקום) ויוגורט סמיך, קרמי, עשיר ומצוין אותו מכינה אורטל, אשתו של ג'אן. מעל כל זה יושב הבשר בתוספת ירקות צלויים (עגבנייה ופלפל).


קשה להסביר כמה הדבר הזה טעים; הבשר עצמו, בפריסה הדקיקה - עשוי לעילא וביחד עם כל שאר מרכיבי המנה זה פשוט פנטסטי. קרעי הפיתות שסופגות את כל שומן והעסיס הופכות להיות בצקניות שנמסות בפה, תוספת התיבול הטורקי, כל אלו הופכים את האיסקנדר לאחת ממנות השווארמה הכי מיוחדות בארץ, לא מעט יגידו שגם הטובה ביותר. מי שאוכלים במקום יקבלו לצד האיסקנדר תוספת סלט ירקות וצ'יפס על חשבון הבית, עם גישה חופשית לסלטי כרוב, גזר וחמוצים.
חשוב לציין שמלבד האיסקנדר בצלחת אפשר לאכול בניבו גם שווארמה (דונר) בפיתה/בגט/לאפה (48/50/52 שקלים) עם תוספות סטנדרטיות ללא יוגורט, או בצלחת (80 שקלים) לצד תוספות של אורז/תבשיל בורגול/צ'יפס. למעשה, לא מעט סועדים סביבנו הסתפקנו בשווארמה "רגילה" והיו גם כאלו שדבקו בקבב המצוין. מה שבטוח, עם חזרתו של העמוד המפואר, ניבו גריל מתברגת גבוה ברשימת השווארמות האהובות והטובות בארץ.
ניבו גריל. ויטל 2, תל אביב יפו. ראשון-חמישי 11:00-20:00