בין פעם בשבועיים לפעם בחודש (תמיד כדאי להתעדכן בעמוד הפייסבוק שלהם), מחלבת עברי במושב עזריה מארגנת הפנינג גבינות, פחמימות ויין. לא התבלבלתי, שיבצתי את עצמי במשמרת יום שישי וזכיתי בדייט לוהט עם בוראטה.
תבינו, תמיד כמה שבועות לפני פסח אני נכנסת לחרדה, לא מארוחת הסדר עם המשפחה המורחבת, לא מהכבישים העמוסים, אלא מדבר אחד – מחסור בפחמימות. לחם זה מקור השמחה שלי בחיים, ולהקפיא פיתות זה לא באמת פתרון למישהי שמבלה את ימיה על הכביש. אז לפני שלחמניות הפסח המגעילות משתלטות על כל חלקה טובה, נסעתי למקום שמשלב בין גבינות טריות למאפים שיוצאים רותחים מהטאבון.
מחלבת עברי המשפחתית, שממוקמת בפאתי מושב עזריה שליד רמלה, הוקמה בשנות ה-80. בהתחלה היא התמקדה בייצור גבינות עירקיות, כמו ג'יבן (לא להתבלבל עם ג'יבנה צאן) המלוחה עם החורים, ובהמשך התמקצעה גם בגבינות איטלקיות, גבינות עיזים, כבשים ופרות. בימי שישי אפשר להגיע למשק ולרכוש גבינות, לחמי מחמצת טריים ויינות, ומדי פעם מתקיים הפנינג לכל המשפחה, שכולל מקומות ישיבה והימרחות, הופעות חיות ותפריט מצומצם אך מהודק של מנות שמשלבות בין גבינה לפחמימה. השילוב המושלם.
בגלל שאני בחורה שיודעת מה היא רוצה, ישר הזמנתי את הקלצונה מוצרלה (40 שקלים) שנאפית בטאבון וממולאת במוצרלה, עגבניות טריות, עלי בזיליקום ושמן זית. כמה פשוט, ככה טעים. כל המרכיבים בקלצונה הזו היו בול מה שצריך, מאפה חם שבא להתכרבל בתוכו, גבינה נמתחת וקצת עגבניות בשביל החמיצות. יאם.
המנה השנייה שידעתי שאני חייבת לצלול לתוכה היא קערת הספיישל (59 שקלים), שהיא קערת בצק יחסית דקה ובה זיהיתי לפחות שלוש גבינות מטריפות, פלפלים קלויים, קונפי שום, עגבניות וחצילים קלויים, בצל שרוף (לא מספיק) ופסטו כוסברה-פטרוזיליה עם שום. למנה הזו היו יתרונות וחסרונות. הבצק היה פושר, וחבל, ציפיתי לחום הממכר הזה של הטאבון, אבל עדיין טעים. הבצל היה מיותר, הוא היה חי למחצה ולא הכי נעים ללעיסה. אבל שאר המרכיבים - אליפות. לא סתם כל שולחן סביבי הזמין את המנה הזו לחלוקה ולא השאיר פירור.
על קינוח כבר ויתרתי, אבל את הבוראטה מהחנות של המשק אימצתי הביתה. בשבילי היא כבר משפחה.
>>פעם אחרונה תקענו בבורקס חזן ביהוד
מחלבת עברי. משק 50, מושב עזריה. טלפון: 08-9227266