בשבוע שעבר התנחמנו במשלוח של אוכל סיני, קלאסיקת אוכל נשמה נוסטלגי ושמנוני, אבל ככל שהמערכה הקשה הנוכחית מתארכת ונמתחת, בולמוסי האוכל מתפשטים והמתח והחרדה עולים - הגוף זועק לריפוי, לרוגע. פה נכנס לתמונה המשלוח של "מתחת לעץ", אחד מבתי הקפה המיתולוגיים והפופולריים ברחוב בן יהודה בתל אביב, שעם הזמן גם שלח זרועות לסניפים נוספים בלבונטין ונאות אפקה, וחלק משותפיו (לירון ודור ששון) אחראים גם למזללת סילי קיד הפופולרית שרק בשבוע שעבר ספגה נזק כתוצאה מהדף של נפילת טיל איראני בתל אביב


בעוד שמתחת לעץ מציע טוסטים מפנקים ומנחמים ומאפים מתוקים, הוא גם מציע מגוון רחב של מנות "אחראיות": ארוחת צהריים מושקעת של חלבון, ירק ופחמימה - לא משהו שהבשלן המשקיען לא יכול להכין לעצמו, אבל למי שאין עכשיו פנאי או חשק - אופציה טובה לסגור את פינת ארוחת הצהריים עם אוכל שמרגיש בריא וטרי, ארוחת צהריים שפויה בתוך כל הכאוס הזה. ועוד משהו שאפשר לומר בזהירות רבה על התפריט של מתחת לעץ - מחירים מעט יותר מתונים ביחס לממוצע העירוני הנוכחי. למצוא אוכל זול בימינו זאת כבר משימה כמעט בלתי אפשרית וזה בטח שלא זול, אז ניקח מה שנצליח, בטח עם דמי משלוח חינם (בהזמנה מעל 99 שקלים).

בול שווארמה. מתחת לעץ (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
בול שווארמה. מתחת לעץ|צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

מתוך תפריט המשלוחים של מתחת לעץ בוולט בחרנו ב-3 מנות מתוך שלוש קטגוריות שונות. מתוך "מנות אורז", שהן סוג של מנות bowl, לקחנו אורז שווארמה דונר (64 שקלים) - שווארמה הודו על חתוכה דק עם בצל מטוגן, אורז יסמין, רוקט, פטרוזיליה, נענע, בצל מוחמץ, חלפיניו ורוטב טחינה-עמבה. באופן אישי שווארמה הודו תמיד תהיה הבחירה האחרונה שלי אחרי שווארמה עגל/כבש/פרגית, ולכן ההפתעה ממנה הייתה כל כך חיובית - החיתוך הדק והתיבול הפיקו ממנה את המיטב, התוספות לא קלאסיות של שווארמה אבל עובדות טוב ביחד ומספקות ארוחת צהריים מאוזנת, טעימה, מנת שווארמה שלא מפילה לשנ"צ.

כריך קורדנביף. מתחת לעץ (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
כריך קורדנביף. מתחת לעץ|צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

מסקציית הכריכים לקחנו כריך קורנדביף (58 שקלים) - נתחי קורנדביף, ביצת עין (שאנחנו ויתרנו עליה), ריבת בצל, עגבנייה, חסה ורוטב מיונז וחרזל דיז'ון. הכריך מגיע בג'בטה (בחרנו בג'בטה לבנה על פני ג'בטה גרעינים ומי שרוצה יכול גם לבחור בלחם כוסמין או בלחם ללא גלוטן) שמחזיקה את כל התכולה כמו שצריך. אנחנו אכלנו את את אחד החצאים סמוך להגעת המשלוח ואת השני כמה שעות אחרי - והוא נשאר מצוין. הטענה היחידה שלנו היא שאפשר היה לפנק בעוד שניים או שלושה נתחים של קורנדביף. 

סלט וייטנאמי אחרי שקשוק טוב. מתחת לעץ (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
סלט וייטנאמי אחרי שקשוק טוב. מתחת לעץ|צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

מתוך קטגוריית הסלטים בחרנו בסלט סייגון וייטנאמי עם טופו (56 שקלים) - טופו מוקפץ (לא מטוגן), כרוב סגול, גזר, צנונית, נבטים סיניים, נענע וכוסברה ברוטב צ׳ילי ליים, שום וחמאת בוטנים ותוספת של שאלוט פריך ובוטנים (וקצת פיש סוס). זאת מנה גדולה מאוד, עתירת חלבון למי שסופרים, טרייה וטעימה ובעיקר עונה על הצורך במנה מזינה ומאוזנת. 

בשורה התחתונה, קל להבין מדוע מתחת לעץ כל כך פופולרית באפליקציית המשלוחים התכולה - היא מספקת אוכל קליל ומזין, לא מושחת, כזה שאחרי שמשתוקקים אליו אחרי רצף משלוחי המבורגרים או פיצות, מגשי סושי יקרים או שאר מאכלי נחמה. 

מתחת לעץ. בן יהודה 202, תל אביב יפו