פרח אבו ניג׳ם ושחאדה אבו שאחדה, צמד החברים מאחורי אימפריית הכנאפה היפואית הצעירה, התרחבו עם עוד סניף ליאפא כנאפה, המקום שהיה היכל סגידה לפיסטוק עוד לפני טרלול הפיסטוק שהשתלט על כל חלקת קינוחים בארץ. הסניף החדש ממוקם ברחוב דיזנגוף בתל אביב ומציע כנאפה טרייה שמכינים על המקום, בקלוואה פריכה עשירה בפיסטוק ואגוזים, כדורי עוואמה חמים נוטפי סירופ מתקתק, עוגת טרס לצ׳ס, מגוון קינוחים טורקיים מסורתיים בעבודת יד וארטיק פיסטוק. לשתייה חמה מוגש קפה שחור עם הל ותה טורקי.
ראשית, טעמנו את הכנאפה המהוללת של המקום(22 שקלים+6 שקלים תוספת גלידה), ושמחנו לגלות שהיא עדיין נהדרת: מגש אישי קטן לוהט שעולה לאש עם ההזמנה עם שיערות קדאיף וחמאה מזוקקת, גבינת בקר שנמסה והתבשלה, מוגשת עם תלולית פיסטוק טחון נדיבה וגלידת שמנת עיזים טורקית מעל,לאיזון המתיקות. הכל נמתח, נימוח, עם קראנץ' קדאיף כיפי. פשוט תענוג שאיכשהו מרגיש קליל יותר ממנות כנאפה אחרות בזכות האיזון בין כמות הקדאיף והגלידה הקרירה והעיזית- ועדיין - לסיים לבד מנה כזאת? אולי אם מגיעים מאוד רעבים.
עוד טעמנו הבקלוואה הטורקית (22 שקלים+6 שקלים תוספת גלידה) שמכינים במקום. מנה עתירת אגוזים, בעיקר פיסטוק - גם קלוי וגם טרי - ופריכות נפלאה. את הבקלוואה פותחים כמו כריך ולתוכה מכניסים פרוסת גלידת שמנת עיזים, ולמרות שהבקלאווה האהובה עלינו נמצאת בצפון הארץ (נצרת), הבקלאווה הזאת נותנת לה פייט רציני.
אחרון חביב ולהיט מסתמן הוא ארטיק הפיסטוק שמייצרים פה (20 שקלים). טעם הפיסטוק מובחן ומורגש בכל ביס, גם בגלידה וגם בציפוי, שעשיר בפיסטוקים קלויים משובצים בשוקולד הלבן. הגלידה עצמה בגוון פיסטוקי חף מחומרי צבע או טעם מלאכותיים וזאת המנה היחידה שהצלחנו לסיים. בתוך הארטיק יש ליבת פיסטוק נוספת ומפתיעה ולא מפתיע שרוב הקהל במקום היו בני נוער נלהבים שאכלו את הכנאפה בתוספת ארטיק.
יאפא כנאפה. דיזנגוף 175, תל אביב יפו. שבת - רביעי 11:00-00:30; חמישי 11:00-1:00; שישי 10:00-12:30, 13:30-1:00