על הקסם האישי של רחל בן אלול, כשרונה והצלחת הכריכים שלה כבר דובר: כריכים עם רשימת רכיבים אין סופית וסיומת מלאת רושם של צריבה במכשיר ברנר. אחרי שצברו קהל קבוע ומסור בעיר הבירה הם גם הגיעו לתל אביב לשרונה מרקט, ולאחרונה נפתח גם "השפכטל של רחל", דוכן בשרי (וכשר) עם פלנצ'ה גדולה שהתחיל כסוג של פוד-טראק באירועים מיוחדים ועכשיו הגיע למקום קבע.
הגענו לשפכטל בתוך אטרף החגים ושרונה מרקט היה מפוצץ במשפחות, חיילים, ילדים, זוגות והורים גמורים שנעו כמו זומבים בין כל דוכני האוכל במקום. אחרי המתנה בתור ניגשנו להזמנת מנה ואז גילינו שאין הלימה בין השלטים במקום ותפריט הנייר שהדפיסו: מנת הפטאטאס בראבס שבנינו עליה לא קיימת, כריך הבשר המפורק אזל, אין המבורגר וגם לא מעורב ירושלמי.
בחרנו אם כך אסאדו מפורק (47 שקלים) ותוספת של תפוח אדמה במדורה (16 שקלים), שביחד עלו לנו 60 שקלים ב"עסקית" וחסכנו שלושה שקלים. האסאדו מגיע על "בייגלה ירושלמי" שלא מזכיר בייגלה ירושלמי בשום אופן, וחבל. בכלל, ה"בייגלה" הזה מיותר מאוד: הוא לא באמת מצליח להחזיק את ערימת הבשר והתוספות. היה מוטב לחצות אותו או לקלות אותו או פשוט לבחור פחמימה אחרת, כי בצורה הזאת הוא רק מפריע.
הבשר עצמו לא רע - עסיסי, רך, טעים אם כי קצת מלוח מדי. מה גם שריבוי התוספות לא תמיד עוזר לו: איולי אריסה, טחינה-עמבה, עגבניות, רוקט, פטרוזיליה, חמוצים, רוטב שום לימון ואם כל זה לא מספיק אז גם שבבי בצל בטיגון עמוק. כל תוספת בפני עצמה היא אחלה, אבל אין באמת שום דרך לאכול את המנה הזאת ככריך, אכלנו אותה עם המזלג ועדיין הצלחנו להתלכלך.
התוספת של תפוח האדמה לא טובה. מדובר בשני תפויח אדמה קטנים, לא מספיק רכים, מחוממים מחדש לפני ההגשה עם תיבול שומי חזק. אוקיי, כבר ראינו ביצועים יותר טובים לזה ומרחל בוודאי שנצפה ליותר. לצד הביקורת, יש לקוות שיסיקו שם מסקנות אחרי פיק החגים ויעשו קצת סדר בתפריט ובמטבח. כשזה יקרה, אולי נגיע לנסות עוד דברים.
>> בפעם הקודמת תקענו מאפים גיאורגיים במדיקו חולון
השפכטל של רחל. קלמן מגן 3 (שרונה מרקט), תל אביב. כשר