אם עוברים ליד מרחביה 7 ולא מרוכזים מספיק, עלולים לפספס את בית האוכל החדש שנפתח שם רק לפני שבועיים וחצי על ידי רותם לוי. עד לא מזמן שכן באותה כתובת בדיוק פלאפל שר הטבעות שחיבבנו מאוד, ועכשיו יש כאן בית אוכל משפחתי שעל פניו מגיש אוכל פשוט וצנוע של ארוחות צהריים, אבל הצלחות כאן רחוקות להיות כאלה של חדר אוכל או קפיטריה.

גם מנות חמות וגם סלטים טריים. מרחביה 7 (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
גם מנות חמות וגם סלטים טריים. מרחביה 7|צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

רותם לוי (אסיף, סרדיניה, אוזריה) פתחה כאן מקום משלה אחרי 4 שנים בביצ'יקלטה. היא מגישה בו מצד אחד שוויה כמו בבית אמא וסבתא, אבל גם סלטים רעננים, שניצלים, שפצלה ופיש אנד צ'יפס; כשהפוקוס כאן על אוכל מזין, ביתי ומנחם. לצדה מתפעלות את המקום 3 אחיותיה: אור שגם אחראית לקינוחים ולאיור הפרחים המקסים על הקיר; אבישג על הפנקסים והחשבונות; רעות על שיווק ויחסי ציבור; ואמא יונה גם פה, פעם מקבלת סועדים, פעם מעל הסיר, פעם בקופה. עסק משפחתי במובן הכי מתוק ושובה לב של המילה וקשה שלא להיסחף אחרי החן של האחיות האלה ואימן.

יש גם כריכים. מרחביה 7 (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
יש גם כריכים. מרחביה 7|צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

התחלנו עם סלט "המלכה גמביט" (58 שקלים). כן, זה מחיר גבוה לסלט, אבל בסטנדרט העירוני - ובואו נודה על האמת, הארצי - לצערנו זה כבר לא מחיר שנחשב שערורייתי ביחס ליוקר המחיה בישראל. החסה פריכה ורעננה, יש כאן ארוגולה, מלפפון, תפוח ירוק טרי, סלרי, אבוקדו ומעל הכל גרידת לימון, שקדים קלויים ואת הכל עוטף ויניגרט תפוחים. סלט טעים, מושקע, מאוזן וכיפי. לידו אכלנו גם שפצלה פטריות ותרד (65 שקלים) עם כמות נאה מאוד של פטריות. המנה נדיבה וניכר בה הרצון לתת מנה גם מנחמת וגם מזינה כשהבצקניות עשויות מקמח כוסמין אורגני מלא. בגלל שהמקום כשר אין כאן חמאה ופרמזן שבטח היו מקפיצים את המנה כמה דרגות, אבל היא טעימה גם ככה. ההערה היחידה שלנו היא על מרירות מהמרווה, שאפשר אולי למתן מעט. 

שפצלה מקמח כוסמין אורגני מלא עם תרד ופטריות (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
שפצלה מקמח כוסמין אורגני מלא עם תרד ופטריות. מרחביה 7|צילום: ניצן לנגר, mako אוכל
קציצות בשר ופרסה. מרחביה 7 (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
קציצות בשר ופרסה. מרחביה 7|צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

למנות עיקריות לקחנו חריימה (72 שקלים) בתוספת אורז מלא עם ברוקולי ותרד; וקציצות פרסה ובשר מטוגנות (76 שקלים) שנאלצנו לבחור עבורן תוספת צ'יפס בגלל פעוטה עקשנית מסוימת שנכחה בשולחן. לצד כל עיקרית מוגש גם סלט קטן, ממש לא לצאת ידי חובה - אלא קצוץ על המקום ומתובל היטב - שכאשר אכלנו ממנו מיד הרגשנו שיונה דואגת גם לנו, שליד המטוגן נאכל גם איזה ירק. במבט ראשון הקציצות נראות כמו מחווה לפלאפלייה ששכנה פה לפני, ובביס הראשון מגלים שהן פריכות לא פחות מכדור פלאפל טרי. לקהל יותר שמרני שזה נשמע לו יבש מדי, נספר שיש גם קציצות ברוטב, אבל הדבר האחרון שאפשר לומר על הקציצות הללו הן שהן יבשות. טבילה קטנה בטחינה וסחוג - אחלה ביס ולא מרגישים שום חסרון. המנה הכי מפתיעה שאכלנו הייתה החריימה, שמגיעה עם קיק ג'ינג'ר לא צפוי. גם כאן הכמות יפה ונדיבה, הדג עסיסי והרוטב עמוק וטעים. האורז המלא שבחרנו לצד החריימה (אפשר לבחור בין צ'יפס, פירה, אורז לבן או אורז מלא עם ברוקולי ותרד) היה מעולה, ובעיקר גרם לנו להתבאס שלא לקחנו אותו גם לצד הקציצות (למרות שגם הצ'יפס היה בסדר גמור).

חריימה. מרחביה 7 (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
חריימה. מרחביה 7|צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

חתמנו את הארוחה עם קינוח הדגל: עוגת שמן זית עם תימין, גרידת לימון ושזיפים (32 שקלים), עוגה פשוטה, אוורירית, עדינה וטעימה. אם תשאלו אותנו, מרחביה 7 היא תוספת מצוינת לשוק לוינסקי, ולא רק כי זה עסק נשי שנפתח בזמן מלחמה, אלא בזכות אוכל טעים נטול שטיקים ואווירה מיוחדת.

שפית רותם לוי. מרחביה 7 (צילום: יעל בונפיס, יחסי ציבור)
שפית רותם לוי. מרחביה 7|צילום: יעל בונפיס, יחסי ציבור
עוגת שמן זית ופרי עונתי. מרחביה 7 (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
עוגת שמן זית ופרי עונתי. מרחביה 7|צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

מרחביה 7, תל אביב יפו. שעות פעילות: ראשון-חמישי 11:00-18:00, שישי 10:00-15:00. כשר