מתכונים לפסח

מסעדת m25 וקצביית מיט מרקט הן מילים נרדפות לתאוות בשרים. מדובר בשתי תחנות חשובות ומרכזיות בשדרת הבשר של שוק הכרמל, שלאחרונה צוברת עוד ועוד תנועה ובשעות הצהריים של ימי שישי אפשר להיקלע בה בקלות לפקק תנועה (לא רחוק מהקצבייה פועל גרטי דונר במתכונת מצומצמת, יש את שווארמת טקסים, גברת קוטייאו ואת הולשטיין).

בזמנו פעל בצמוד לקצבייה מיזם אחר של אותה קבוצה, יידישע מאמע, בו הוגשו מבחר נקניקים ודליקטסים שנעשו במקום, אך לצערם של רבים, הוא כבר אינו שם. לאחרונה ממש באותו "חלון" הוצב דוכן אחר, שמתרכז במנה אחת בלבד, מעורב אתיופי, שמגיעה עם תג מחיר אטרקטיבי במיוחד: 25 שקלים. אפשר רק לחלום על מנה במחיר כזה במסעדת m25. 

המעורב הוא בסך הכל סטנדרטי, אם כי אינו כולל עופות. יש בו כבד, לב וטחול. מה שהופך אותו לאתיופי הוא השימוש בתערובת תבלינים שנקראת ברברה (בצרה, לא כמו ברברה סטרייסנד) והיא חריפה. בין היתר יש בה כמה סוגי פלפל יבש, פפריקה, כורכום, ג'ינג'ר, כמון, חילבה ועוד. לרוב, כשישראלים מבקרים באתיופיה, כבר יודעים לרחם עליהם ולשאול אם להוסיף ברברה או לא. כאן היא כבר נותנת עבודה על הפלנצ'ה, בתוספת שומן טלה, והתוצאה נהדרת. אל הפיתה נכנסים חלקי הבשר, טחינה, בצלים בסומאק ועמבה, ולמי שלא נרתע מחלקי פנים - מדובר במנה מפנקת.

הדוכן פועל בימי שישי בלבד (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako)
הדוכן פועל בימי שישי בלבד|צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako
מעורב במיט מרקט (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako)
מעורב במיט מרקט|צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako

לכל נתח מרקם שונה של לעיסות, אבל כולם עשויים בדיוק מרשים והתיבול מחמיא להם, ולא מטשטש את טעמם המובהק והבשרי. זאת לא מנה למי שאוהב שווארמה פרגית, בואו נגיד: היא לא מתחנפת, לא עדינה ונדרש ללוות אותה בבקבוק סודה אחד לפחות כדי להרגיע את תחושת הבערה, אבל היא בערה נעימה וטעימה, ואם מגיעים בשעה שבה אין תור גדול (מומלץ להתייצב לפני 12), כיף לקחת פיתה ולהמשיך את ההצטיידות בשוק לסוף השבוע. 

מיט מרקט. יום טוב 3, שוק הכרמל תל אביב (הדוכן פועל בימי שישי)