מאחורי הראמנייה הרמת גנית החדשה, RAMEN YA, עומדים 3 מסעדנים מוכרים עם רקורד מוכח: מתי ברודו ועדי מחלו מקבוצת R2M ויריב ברונשטיין, שהקים את מסעדת מן טן טן אותה לאחרונה עזב, ועכשיו יבשל ויגיש בעצמו ב"ראמניה". זאת נקודת פתיחה מבטיחה וקשה שלא להגיע לכזה מקום עם ציפיות גבוהות.
אפיג את המתח כבר עכשיו: הציפיות נענות, אבל יש גם נקודות תורפה. הראשונה היא המיקום. מתחם המכולות הרמת גני אחלה על הנייר, אבל בפועל זה מיקום לא מיקום אטרקטיבי או ידידותי להגעה וקשה לדמיין כיצד מי שלא עובד באזור יגיע במיוחד (לטובת כל אלה, בחודש-חודשיים הקרובים יתחילו פה משלוחי וולט). נקודת התורפה השנייה היא ההשוואה המתבקשת למן טן טן, מבחינת מראה וטעם.
נתחיל בראמן כמובן: אגאדשי טופו ראמן (58 שקלים). ציר טבעוני עשיר מפטריות ואצות, מוגש עם פטריות בשרניות וכיפיות, גזר מגורר, טופו בטמפורה, דייקון וג'ינג'ר כבושים ותועפות בצל ירוק. טעים, עמוק ולגמרי מספק גם את מי שלא טבעוני. אנחנו כמובן נעזרנו ברטבים והתוספות שמונחים בראמניה על כל שולחן: שומשום קלוי, שום כתוש, סויה ושמן צ'ילי ולא התביישנו לשתות מהקערה.
המנה השנייה שלקחנו הייתה טבעונית גם היא: גיוזה (45 שקלים) במילוי מחית פטריות, ג'ינג'ר ואולי בצל וטופו. לא יודעת, אולי פספסתי משהו, המרקם היה קצת עיסתי והיה קשה להבדיל. תראו, קשה שלא להשוות את הגיוזות לאלה של מן טן טן, שהן מופת, והגיוזה הטבעונית שם היא הכי טובה שניסיתי. ובכל זאת, גם פה הבצק דקיק והצריבה טובה, אבל טבלנו אותן בלא מעט סויה-צ'ילי-חומץ-שום כדי להרגיש את הקיק. נחמד, אבל אפשר עוד קצת.
המנה האחרונה שנזללה היא גם לא שגרתית: קריספי וואגיו (64 שקלים). קציצת 100%בשר וואגיו מצופה באטריות ראמן קריספיות יושבת בלחמניית בריוש ללא חלב (התפריט כשר) עם מיונז, צנון כבוש בצ'ילי, בצל, עגבנייה וחסה. קריספי ציקן אנחנו מכירים, אבל זה משהו אחר לחלוטין. מעטפת האטריות פריכה מאוד, ובתוכה בשר בקציצה גסה, טעמי בקר עזים וצבע עמוק, לא ממש של ההמבורגר שלמדנו להכיר. כזה המבורגר לא יצא לנו לאכול. לצדו מגישים קצת חמוצים, והאמת היא שלא חסרה תוספת אחרת, זאת מנה כבדה וגדולה.
כרגע הסועדים במקום מגיעים מהמשרדים שנמצאים בסביבה ואפשר רק לשער שבקרוב יגיעו לפה שליחים בכתום וטורקיז-וולטי שיביאו את המנות של הראמניה גם מחוץ למתחם המכולות הרמת גני.
ראמניה ramen ya, היצירה 3, רמת גן