אם יש מקום בארץ שבו מתפזרות לי העיניים מרוב דברים טובים לאכול זה שוק מחנה יהודה הירושלמי. הייתי יכולה לעשות טור שבועי רק עליו במשך שנים ולא היה נגמר לי על מה לכתוב. השבוע שוב הייתי באזור עם הטנדר הנאמן, והחלטתי לפקוד סוף סוף את דוויני, בר פיתות שממוקם כמה עשרות צעדים ממסעדת מחניודה המפורסמת. את המקום הקימה דיני קסורלה, שלמרות שלא הייתה לה השכלה קולינרית רשמית מבינה כנראה דבר או שניים באוכל, כפי שגיליתי.
אז מה אוכלים פה? כאמור, פיתות. אפשר לאכול אותן סגורות, כלומר כמו שאנחנו רגילים, עם בשר - אוסובוקו, טלה ואנטרקוט; דגים - חריימה, ברבוניות ועוד; או במילוי צמחוני או טבעוני (גם כאן הכרובית מככבת, אבל בצורת הכנה שונה לגמרי מאצל ההוא שלא מזכירים את שמו). צורת ההגשה השנייה פה היא פיתות פתוחות, סוג של ברוסקטות, שעליהן עורמים כל טוב.
אולי תתפלאו, אבל בימי אוגוסט הלוהטים אין לי תמיד תיאבון לבשר, אז כשראיתי פה מנה שנקראת עראייס פטריות (38 שקלים) הסתקרנתי. הפיתה נחצית לשני חלקים ונצלית על האש, ואז מעמיסים עליה ערימה של פטריות, בצל מטוגן, עגבניות צלויות, לימון כבוש, צנוניות, ירוקים, טחינה ויאללה בלגן. אז נכון, זה באמת בלגן לא קטן, אבל וואו כמה שזה משתלב טוב יחד. מצד אחד הפטריות המעושנות, מצד שני ירקות טריים, מנה מפתיעה ונהדרת שעונה על הקרייב לבשר בלי הכבדות שמלווה אותו. פטריות בשרניות, טעם עמוק, מעושן טוב, טיפול מצוין בחומר גלם שלגמרי מסוגל לעמוד בפני עצמו.
השיחוק הנוסף פה הוא התוספת. קוראים לה צ'יפס שלושת השלבים (25 שקלים) והיא מורכבת מטבעות בצל, תפוחי אדמה, איולי, פטרוזיליה, עגבניות, בצל ירוק, פלפל חריף ולימון כבוש. שוב, בלגן חבל על הזמן, אבל מה? מושלם יחד. טבעות הבצל מצופות בשכבה מדויקת ופריכה, קוביות תפוחי האדמה מטוגנות למשעי, וביניהן רוטב חמצמץ ורעננות של עגבניות ופטרוזיליה. יש פה מחשבה, יצירתיות ויד טובה ומדויקת שמוציאה מנות פיתה טעימות לאללה ואפילו מפתיעות, וזה לא תמיד קל באינפלציית הפיתות שבאה אלינו לטובה. ומה הכי מפתיע? שבלי להתכוון בכלל אכלתי עראייס טבעוני ועפתי עליו.
>>> בשבוע שעבר איילה תקעה מומו מעולה בנווה שאנן
דוויני פיתה בר, בית יעקב 6, מחנה יהודה, ירושלים. טלפון: 050-4742428. כשר