בתקופת חיים אחרת ב-2022 ביקרנו במזללה החיפאית פו 26 (ששכנה בסירקין 26 בשוק תלפיות השוקק בעיר) וכבר אז נהנינו בה. המקום, שנפתח בתחילת 2020, עבר בחודש מרץ האחרון למשכנו החדש במתחם סירקין 21, צמוד לשני העסקים הנוספים של הבעלים אייל מנצור ושותפיו: טאקו טיה המקסיקנית ובר היינות הטבעיים זירו זירו, ועל הדרך גם שדרג את התפריט.

על שדרוג התפריט והקפצתו כמה דרגות למעלה אחראית בין היתר מומחית מטבחי דרום מזרח אסיה השפית לילך רווה, מי שכבר הובילה מספר בתי אוכל אסיתיים מוצלחים (אסיה, ניט נוי ועד לאחרונה באן מי נונג) והעניקה לאנשי פו 26 ליווי וייעוץ קולינרי עם בניית התפריט המחודש. המטבח הווייטנאמי בארץ אומנם לא פופולרי כמו זה התאילנדי, אבל זוכה לייצוג מוצלח (לדוגמת באן מי 13 המעולה בשוק לוינסקי, אל מאנו בנווה שאנן, כמה הופעות בתפריטים פאן אסייתיים שונים ועוד) וכעת לנציגות מכובדת ביותר בחיפה.

המנה הראשונה שנחתה על השולחן, סלט גוי טאו (49 שקלים) הייתה נפלאה: חסה, כרוב ב-2 צבעים, תפוח, סלרי, עשבי תיבול טריים, בוטנים קלויים גרוסים וכמות נאה לא מובנת מאליה של שרימפס צרובים, כשאת הכל עוטף רוטב ויניגרט קארי בטעם עזים אך מאוזנים. סלט מרענן וטרי מפוצץ טעמים שמדגים את היכולות של רווה לקלוע בטעמים ואת הקפיצה ברמה של המקום.


אחרי הסלט המרענן עברנו ל-2 מנות בטיגון עמוק, שהיו לא פחות טובות: פיש אנד קריספס (48 שקלים) - נאגטס דג לבן בבלילת טמפורה לצד "צ'יפס דפי אורז" בתיבול מלח פלפלים ומטבלים: איולי קארי ונוק צ'אם שומי, פישי ועז טעם. שוב, מנת "נשנוש" כביכול, אידיאלית לחלוקה ונדיבה. המטוגנת השנייה היא הפופקורן שרימפס (58 שקלים), שמוגשים בתוספת צנונים מוחמצים מצוינים שכמובן חוסלו גם הם ומטבל איולי סרירצ'ה. הייתה התלבטות בינה לבין הנאמס עוף, שהוזמנו בהרבה שולחנות סביבנו ונראים לא פחות אטרקטיביים, אבל לא נרשמה חרטה.

את המנה הבאה אוכלים באופן שמזכיר נאמס: לאפ דג (56 שקלים) - פלייקים של דג פריך, עשבי תיבול טריים, כדורי אורז תפוחים פריכים, שאלוט ושום קריספיים, בוטנים גרוסים, פרוסות מלפפון ורוטב נוק צ'אם מלא אוממי - את כל זה מעמיסים לעלי חסה שלמים עם שאלוט מוחמץ ומדובר בתענוג קראנצ'י, שמנוני, חמצמץ וחריף (לא חריף מדי). מי שרוצה יכול לבחור בטופו במקום דג.

במנת הבאן מי (56 שקלים) הלכנו על טופו (במקום קציצות עוף) שנצרב בקרמל למון גראס. לפני המעבר למשכן החדש השתמשו כאן בבאנים מאודים והרבה פחות מוצלחים. עכשיו הבאן מי מוגש בבגט המסורתי והפריך, עם גפרורי ירקות מוחמצים, איולי של רוטב מאגי מלא אוממי, צ'ילי, כוסברה, מלפפון טרי. המחיר של הבאן מי דווקא מיישר קו עם מחירי תל אביב, אבל צריך לומר שהמנות בפו 26 מרגישות יותר נדיבות, עם רצון להעניק לסועד תחושה של תמורה לכסף - בין אם מדובר בתוספות קטנות או בכמות. מי שמתגעגע (אנחנו) לבאן מי נונג ימצא כאן מענה, לטעמנו גם כל חובבי הוייטנאמי.
פו 26. סירקין 21, חיפה (שוק תלפיות). שני-רביעי 12:00-22:30, חמישי 12:00-23:30, שישי 11:30-17:00. לא כשר