עד לא מזמן פופ אפים לא היו מקבלים התייחסות שווה לזאת של מקומות קבע שפועלים באופן שוטף, אבל מדי פעם מגיח פופ אפ מסקרן במיוחד, או במקרה של הולה צ'ולה - פופ אפ שמראש מתחייב למסגרת זמן הגיונית - עד אמצע אוגוסט (נכון לעכשיו). הולה צ'ולה הוא שם הפופ אפ המקסיקני שמתקיים במשביר 2, בר האוכל של האחים דן וגיל רושנסקי ודנה ברודשטיין, מי שאחראים בין היתר לדדה, פיתה ברודשטיין שכבר הומרה לחלק מהחלל התפעולי של המשביר 2 ואנטיליה ביפו. 

על אף שבתור צרכנים ולקוחות, חוויית הפופ אפ יכולה להיתפס לעיתים כטרנדית, קפריזית, מתעתעת, חמקמקה וקשה להשגה, קשה לבוא בטענות למסעדנים ואנשי אוכל על הזהירות מלצאת בהכרזות וההימנעות מהתחייבות. בשנתיים האחרונות אנחנו עדים ללא מעט סגירות ומשברים בתחום, ככה שאפשר להבין את החשש להיקלע להרפתקה. המשביר 2 מקום מספיק מבוסס כדי לתת מראש מסגרת זמן הגיונית עד סוף הקיץ, ולהודות שאם יראו כי טוב - אולי ימשיכו מעבר. 

סלט קיסר לחלוקה (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
סלט קיסר לחלוקה|צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

התפריט של הולה צ'ולה לא מתפזר יותר מדי. עיקרו הוא כאמור, טאקוס (צמחוני, בשר טחון, צ'וריסו ובירייה), כשחוץ מהם מוצעות 3 מנות חלוקה: קרוקט דג, נאצ'וס וסלט קיסר, וכמובן קוקטיילים על בסיס מזקל וטקילה. מתוך תפריט מנות החלוקה אכלנו סלט קיסר (56), מנה שהפופולריות שלה לפעמים מטשטשת את העובדה שמקורה במקסיקו וקרוקט דג (52 שקלים). הסלט, שמגיע כאן בגרסה ללא אנשובי היה מוצלח מאוד - עלי חסה טריים ופריכים, כמות נדיבה של גרנה פדנו מגוררת וקרוטוני פוקצ'ה טעימים. גם קרוקט הדג (3 יחידות במנה) היה פתיח מטוגן כיפי וטעים, עם מטבל שמנת חמוצה ועשבי תיבול.

טאקוס בירייה (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
טאקוס בירייה|צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

מתפריט הטאקוס טעמנו את כולם, גם עם טורטיית הקמח וגם עם טורטיית התירס, ששתיהן טובות. המנה שללא ספק בשבילה שווה להגיע לכאן וגונבת את ההצגה היא הטאקו בירייה (32 שקלים ליחידה, 88 שקלים לשלישייה): אונטריב וכתף שמתבשלים ארוכות בציר בשר ארומטי ומתובל, נכנסים מפורקים ביחד עם מוצרלה לתוך טאקו טבול בציר שנצלה על הפלנצ'ה ומוגשים לצד פנכה עם הציר המצומצם לטבילה נוספת בתוספת כוסברה טרייה קצוצה ובצל. זה טעים, שומני ומנחם כמו שזה נשמע, על אף האכילה המגושמת. הטעמים העמוקים והטובים הפריכות המסוימת שנוצרת מהחיבור והצריבה על הפלנצ'ה הלוהטת מייצרים ביס שמתעלה על חוויית הטאקו הרגילה. 

טאקו וגאני  וטאקו קרנה (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
טאקו וגאנו וטאקו קרנה|צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

בעוד שהטאקו הצמחוני (22 שקלים) והטאקו עם הבשר הטחון (26 שקלים) סבירים בלבד, הטאקו עם הצ'וריסו (26 שקלים) הפיקנטי היה מוצלח למדי, עם צ'יפוטלה שזיפים, חלפיניו מוחמץ וירקות. הדבר הפחות נחמד בכל הסיפור, כרגיל, זה המחירים הגבוהים שהורסים את החגיגה, וזה חלילה לא לרמוז על חוסר הגינות או על חזירות מצד בעלי המקום. מבאס לשלם כאלה סכומים על אוכל מקסיקני, שבארץ המקור ובארצות הברית עולה משמעותית פחות ומורכב מחומרי גלם די פשוטים, אבל אנחנו במדינת ישראל, אם לרגע היה אפשר לשכח (אי אפשר).

הולה צ'ולה. המשביר 2, תל אביב יפו. שבת-חמישי 18:00-00:00, שישי 12:00-18:00. לא כשר