לפני כשנה וחצי התרגשנו מאוד מפתיחתה של מאפיית ווילד ברד ביד חרוצים. אומנם מדובר באחד האזורים הפחות נגישים בתל אביב, בטח שלא אחד הנעימים או היפים, אבל אם יש משהו שמצדיק הגעה במיוחד מלבד תיקון לרכב, זה כמובן האוכל (מסעדות קופי בר, בכור את שושי ועוד) ובראשיתו - מאפיית ווילד ברד של הזוג המוכשר תום מעוז ואייל פרוינד, מאפייה שזוכה להיכלל בכל רשימת המלצות של שפים ושפיות יודעי דבר.
המקום קטן ואינטימי, השירות לבבי ואישי והלחם טעים בצורה יוצאת דופן. כבר נזהיר שאם מגיעים ביום שישי עלול להיות זמן המתנה לא קצר. מלבד לתפריט הלחמים של המקום (פוקצ'ות, בגט, לחם פיצוחים ועוד), יש תפריט מצומצם ומדויק של כריכים/טוסטים שאפשר להזמין ולאכול במקום או לקחת לדרך, כשבכל המנות מככב הלחם האיטלקי של המאפייה - 100% מחמצת עם קראסט פציח ובצק סופר אוורירי.
בכריך אומלט אמנטל (27 שקלים) מוגשת חביתה במרקם ענני בין שתי פרוסות עבות של לחם. החביתה, ששזורים בה חוטים נמתחים של גבינת אמנטל איכותית, עשויה במידה מושלמת ומדגימה שוב כמה הקלישאה של הכי פשוט הכי טעים היר קלישאה מוצדקת. הכריך, אגב, מוצלח גם לאכילה במקום אבל גם אם לקחתם הביתה ורק אחרי חצי שעה הצלחתם לאכול אותו.
שני הטוסטים של המקום (האם & צ'יז ב-38 שקלים או טוסט גרוייר ב-28 שקלים) נעשים עם פרוסות שנחצו לאורכו של הלחם, כך שמתקבל טוסט ארוך במיוחד, עם יותר קראסט. הטוסטים מותכים להם לאיטם כשלא מאיצים בהם עם טוסטר לחיץ, כיאה למאפייה שמכינה כל לחם במשך יותר מ-48 שעות, והתוצאה היא טוסטים מענגים עם שוליים קשיחים ופריכים וחלק פנימי רך ונוזל.
המנה היחידה שאותה אי אפשר לקחת לדרך היא פרוסה שמנמנה של אותו לחם איטלקי לצד עגבניות מקולפות, שמן זית, פלפל חריף ומלח ים אטלנטי (19 שקלים). זאת מנה שהיא שיא הפשטות, אבל מבריקה כשהיא עשויה כמו בווילד ברד - בהקפדה על חומרי גלם מעולים. ולצד טוסט גרוייר הכי כיף לאכול אותה ולנגב עד הטיפה האחרונה. בקיצור, באנו להצטייד בלחמים מעולים לבית, והתאהבנו בכריכים.
ווילד ברד. יד חרוצים 14, תל אביב. טלפון: 053-4566778