רוברטה'ס בורגר (Roberta's Burger) בהרצליה היא המבורגרייה בת 5 בהובלת שף עידו פיינר, מי שעומד מאחורי מסעדת רוברטה וינצ'י בכרכור והפך אותה לאחת המסעדות הפופולריות באזור, ומאחורי עמק בראסרי, ביסטרו בן כמעט שנתיים בעמק חפר שזכה במחמאות בטור ביקורת המסעדות של mako.
בחודשים האחרונים התרחשה התחדשות והתרעננות במטבח המזללה עם כניסתו של שף תפעולי חדש לרוברטה'ס: בן ברבי. ברבי ופיינר העבירו לא מעט שעות מטבח משותפות עוד בימי מסעדת גריג, שם הכירו אחרי שנים שברבי עבד במסעדות ניו יורקיות. אחרי גריג ברבי בישל בברלין כמה שנים, חזר לעמק בראסרי כשף תפעולי וכעת מנהל את המטבח של רוברטה'ס בורגר, וכצעד ראשון ריענן את התפריט עם כמה מנות פתיחה ובורגרים וגם התחיל לשלב ספיישלים מתחלפים (כרגע רץ במקום המבורגר עם צ'טני עגבניות, איולי כוסברה וגבינת בושה).
תוספת נוספת שהייתה מפתיעה היא סלט הקולסלאו (18 שקלים) שעל פניו נראה שגרתי, אבל בביס מתגלה טעם ג'ינג'ר עדין שמוסיף טוויסט אסייתי מרענן ולא צפוי למנה שמורכבת בעיקר במיונז בלא מעט מקרים. עוד מנה חדשה בתפריט שדגמנו היא כנפיים בברביקיו אסייתי (48 שקלים). זאת לא מנה לכל אחד - היא עזת טעם, יש בה ריבוי תבלינים ארומטיים והיא פיקנטית - אבל לאוהבי הז'אנר, ואנחנו ביניהם, מדובר ביופי של מנת פתיחה, לא חריפה מדי, וסליזית כמו שמצפים ממנת כנפיים להיות.
לסיכום: אומנם החידושים בתפריט היו אלה שהביאו אותנו לכאן, אבל דווקא היציבות, הנדיבות, הביצועים מלאי הניסיון והביטחון והאווירה הטובה במקום - הם אלה שיגרמו לנו לחזור. הם, והתוספות הכיפיות.
רוברטה'ס בורגר. ביילינסון 1, הרצליה. ראשון-שבת 12:00-22:00. לא כשר