בפריז טקסס במתחם המכולות ברמת גן ביקרנו מזמן, כשהמיזם רק יצא לדרך וכבר אז התרשמנו לטובה מאיכות הקציצה. מאז לא אכלנו שם שוב, אבל המקום נותר עם מוניטין יציב. קאט להיום: הסניף המקורי בשיפוצים אחרי שריפה/הצתה, ובינתיים גבעתיים מתחדשת בסניף גדול יותר בכל המובנים: חלל שכולל ישיבה במזגן, תפריט רחב יותר וגם תפריט משקאות. הגענו לסניף בכצנלסון מיד בתום ההרצה על מנת להתרשם (הסניף יושב היכן שהייתה ממוקמת מסעדת פאפאסאן).
בכניסה להמבורגרייה ניצב מקרר יישון בשרים שאי אפשר לפספס, כנראה כדי לסמן: יש פה המבורגר טוב, אבל לא רק. מה שכן, כשניסינו לדלות מאנשי הצוות (המקסימים והאדיבים אגב) פרטים קצת יותר מדויקים על הנתחים בתפריט, נתקלנו בתשובות לא החלטיות, ככה שאנחנו ממליצים להוסיף לחפיפה גם היכרות מעמיקה יותר עם מקרר הבשר.
ה-חידוש הכי גדול של סניף גבעתיים הוא הרחבת התפריט והוספת מנות שמתבססות על סטייקים, כך שראשונה הוזמנה מנת סטייק וצ'יפס (59 שקלים) שתוארה בתפריט "סקירט סטייק, צ'יפס, פטרוזיליה וגרידת לימון", אבל בפועל לא כללה את שני האחרונים. בכל מקרה, הבשר אכן הגיע מדיום כפי שהוזמן והיה טעים מאוד, לא שומני והכי חשוב - רך וקל ללעיסה. הסטייקים מגיעים במשקל 130-150 גרם, מה שהופך את המחיר לנח למדי, ובכל זאת היינו יכולים לאכול ממנו עוד בשמחה. הצ'יפס, שנשפך בנדיבות גדולה היה פריך מאוד וטעים, מספיק בשביל שלא נהיה קטנוניים אם הוא כן קפוא או לא. זה לא מאוד משנה.
המנה השנייה שהזמנו הייתה סלט קצבים (59 שקלים), כשגם פה מככב אותו סקירט סטייק מוצלח (וגם פה במשקל 130-150 גרם). בניגוד לערימת הצ'יפס הכיפית, הסלט שעליו שכב הסטייק היה טעון שיפור: ראשית - הרוטב; רוטב מרוכז מדי, מלוח מדי ובכמות גדולה מדי ביחס למרכיבים. הדבר השני הוא חיתוך הירקות. הסטייק הרי פרוס במחשבה והקפדה על עובי, כיוון הסיבים ותיבול - אז למה לא להשקיע את אותה תשומת לב גם בסלט עצמו ולחתוך לנו את החסה? קצת מבאס לקבל עלי חסה שלמים מתחת לסטייק.
עם כל הרצון לטעום סטייק נוסף, לא יכולנו שלא לקחת מנת המבורגר. ארוחת צ'יזבורגר 220 גרם, צ'יפס ושתייה (77 שקלים) שהיא כבר במחירי תל אביב. גם פה כמות נאה ביותר של צ'יפס, למרות שהיה עדיף לשלם פחות ולקבל פחות. פה מידת העשייה דווקא הייתה פחות מדויקת מזו של הסטייקים, והייתה יותר קרובה למדיום וול, אך עם זאת הקציצה טעימה מאוד, עסיסית ועשירה בטעמם בשרי. הלחמנייה עצמה מעט יבשושית, אך התוכן מפצה עליה: רוטב צ'יפוטלה, ריבת בצל, מלפפון חמוץ, פרוסות דקות של עגבנייה וחסה. באופן מפתיע כל העניין גם לא מלכלך יותר מדי. אחלה קציצה בסופו של דבר.
פריז טקסס. כצנלסון 59, גבעתיים. ראשון-חמישי 12:00-00:00; יום שבת 16:00-00:00. 03-7506070