את הדוכן (דוכנצ'יק למען ההגינות) החדש של סאלוף ובניו גיליתי במקרה בעת שיטוט הצטיידות בשוק לוינסקי; מי שעוקב אחרי מסעדת סאלוף ובניו בנחלת בנימין ברשתות החברתיות גם לא ימצא שם אזכורים או תיוגים של המקום החדש (נכון להיום לפחות) וכך סקרנים נוספים שעברו במקום וביניהם אני, הופתענו לגלות את המקום החדש, שנראה כאילו הוא פועל כמעט מתחת לרדאר.
הדוכן עצמו כולל עמדת הכנה ובה ירקות, סלטים, ממרחים ושאר תוספות שהולכות עם המנות, טאבון גז קטן אליו נכנסות הפחמימות (לחוח, קובנה ומלאווח) וברז בירות (ווינשטפן, שפירא ומכבי). גם התפריט הקצר והקולע מסמן שזאת לא מסעדה להגיע אליה ולפתוח שולחן, אלא מנות קטנות שמזמינים, תוקעים וממשיכים בחיים: קובנה ומטבלים (35 שקלים), מגולגלאווח (35/40 שקלים), סלט עגבניות חריף (35 שקלים) ועראיס לחוח טבעוני/דגים (55/35).
יש כאן ניסיון להתנסות במנה קצת אחרת מאלו של התפריט במסעדה, וגם מנות יותר "מסורתיות" למי שמחפש את האהוב והמוכר. מכיוון שאת כל אותן מנות כבר אכלתי בכמה הזדמנויות, בחרתי לחוח עם דג, משהו שטרם ניסיתי ונשמע מסקרן, אבל בפועל היה סביר בלבד ובעיקר לא מצדיק תג מחיר של 55 שקלים: כמות הדג (בורי) הייתה מזערית וחתיכות הדג נקצצו לכדי משחה כמעט בלתי מזוהה; באותה מידה זה היה יכול להיות סלמון, ברמונדי או אמנון.
למרות שהלחוח נמרח בעוד רטבים, הטעם המרכזי ששלט במנה היה של תערובת עשבי התיבול ששימשו את הדג, כשהבולט מהם הוא שמיר. תוספת הצ'ימיצ'ורי כוסברה הייתה טעימה ועזרה להרטיב קצת את המנה הלוהטת, וכך גם השמנת עם האריסה-עגבניות. מגיע לו יותר ללחוח הטוב הזה.
בשורה התחתונה: מוזר שמסעדה עמוסה ואהובה כמו סאלוף ובניו, שגם מוכרת בזכות דילים משתלמים של שעות שמחות פתחה דוכן שנראה כמעט ארעי ויהיה מעניין לראות אם הוא יתפוס בנוף השוק. בעיניי, כמו שהוא מתפקד כרגע - אין לו הצדקה ממשית.
הסאלוף הקטן. לוינסקי 48, תל אביב. כשר