כשמדברים על נס ציונה ואוכל, הז'אנר הראשון שעולה לראש הוא מאכלים ביתיים, עדתיים אפילו. אוכל שמגיע בקערה או צלחת עמוקה, מעלה אדים ומחמם את הבטן והנפש. או שאולי זו רק אני, שרק מחפשת הזדמנויות לארוחות כאלה (ד"ש למסעדת יוחנן).
בכל מקרה, כמו שאולי כבר הבנתם, גיליתי פנינה אמיתית בנס ציונה: עיז'ו וביז'ו. מדובר במקום קטנטן צמוד לתחנת דלק, שטיפת רכבים וחנות אביזרים למוצרים לרכב. אבל תשכחו מזה שנייה, כי למרות שנשמע על הנייר שמדובר בזלילה מתוך ברירת מחדל, זה הכי רחוק מהמציאות. תודה לאל על התדלוק הזה, גם של איילה וגם של הרכב הנאמן.
נתחיל בדבר הכי חשוב והכי טוב אצל עיז'ו וביז'ו: היד. אין כאן תערובות מוכנות או ממרחים מקופסה, עיז'ו (עידו) מכין הכל לבד, כמו שצריך. החמוצים פה גם הם משובחים ומעולים, ומכינה אותם גברת בשם אסתר. את מזמינה מנה, ומולך מכינים אותה בזריזות ויעילות.
המנה הנוספת שלקחתי היא עראייס סוגר פינה (36 שקלים). אמאל'ה, איזה טעים. עראייס הפך להיות אחד מהמאכלים הפופולריים בארץ, ופייר, מגיע לו. מנה גאונית. בהרבה מקומות חורכים עראייס כמעט לרמת שריפה, אבל בעיז'ו וביז'ו הפיתה שזופה בול במידה, לא עוברת את הגבול, המילוי רך ומלא מיצים, וחוץ מהבשר, שהוא באמת איכותי וטעים, יש זעלוק – סלט חצילים מצוין, וביחד זה פשוט פגז. תיבול מושלם. לכל מי ששומרים על המשקל או לאנשים בדיאטה, כנראה שאין מה לקחת את המנות האלה, אבל למי שאוהב בשר ולא מפחד מקצת שומן ואכילה עם הידיים, מדובר ביופי של עצירה על הדרך.
>> בשבוע שעבר תקענו שווארמה ביאשקה
עיז'ו וביז'ו. הפטיש 6 (ישפרו סנטר), נס ציונה. כשר בלי תעודה