מהביקור ב"בינגו בורגר" של גיא גמזו לא יצאנו נלהבים במיוחד, והנה מקום חדש של השף: פופ אפ שמתחיל בימי שני ב-12 בצהריים ומסתיים כשנגמר האוכל (אם להסתמך על התנועה שהייתה שם היום, זה לא בעוד המון זמן). מהו האוכל? ב"טאקו מאנדיי" גמזו משתף פעולה עם גבריאל ישראל ומוש בודניק והשלושה מציעים תפריט מקסיקני מהודק.
המקום מתואר כ"חור בקיר", ובאמת האוכל והשתייה מגיעים מתוך חור השער ברזל, רק שהוא ממוקם ממש על מסעדת אריא של גמזו, ככה שאל תצפו לאיזה דוכן קטנטן שבו מכינים לכם הכל מול העיניים. עד כמה התפריט מהודק? ישנו טאקו אחד, תוספת של תירס וקוקטיילים על בסיס טקילה (בעתיד מתוכננים גם ספיישלים משתנים).
הטאקו (22 שקלים), שבתוכו בשר מפורק מ-3 נתחי בקר שונים בבישול ארוך, גבינת וואחקה, קוביות בצל לבן קצוץ וכוסברה, הוא טאקו טעים. קשה לעמוד בפני בשר נימוח ועסיסי, ובשילוב הגבינה המקסיקנית החצי-קשה והמלוחה, מעט ציר בקר, כוסברה וטורטיית קמח תירס - יוצא אחלה ביס. שונה מהטורטיות שאכלנו לאחרונה כי הוא פחות עמוס, וחבל. היינו מעדיפים עוד קצת בשר ושהגבינה תטפטף - אנחנו נדאג כבר לניגובים. כאן הטאקו מגיע לצד כוסית ציר בקר לא סמיך, שמאפשר טבילה או מזיגה למי שרוצה להרטיב עוד קצת את המנה.
מנת צלעות התירס, הלהיט התורן, מצוינת. היא מגיעה עם פלח ליים, תיבול חריף במידה וכיף לחסל אותה. גם כאן לא הייתה מזיקה עוד קצת גבינה, אבל למרות זאת מדובר במנת נשנוש מעולה ולא מאוד יקרה (20 שקלים). שתינו גם מרגריטה סמוקי ספייסי עם טקילה דון חוליו בחלפניו, מסקל, ליים ואגבה (42 שקלים) שהייתה מצוינת וקלילה. אזהרונת למי שמתכנן להגיע: הימנעו מהגעה ברכב (האזור כולו חסום, פקוק ועמוס בשל עבודות תשתית והרכבת הקלה) ותצטיידו במזומן (נכון להיום לפחות, אין אפשרות לשלם באשראי).
בקיצור, זה אוכל כיפי וטעים, קליל ובעל פוטנציאל התמכרות, אבל כמו שכבר התלוננו בעבר: המחיר גבוה בשביל התמורה. זאת הרי מנה קטנה, טאקו אחד לרוב לא מספיק, וחלק מהחוויה המקסיקנית-אמריקאית של הטאקו זה המחיר הזול, ובארץ זה פשוט לא קורה.
Taco monday. יהודה הלוי 42 (פינת נחלת בנימין), תל אביב. לא כשר