לכבוד פסח השיקה נעמן סדרת סירים בשם Bright&Clear, והדבר הראשון שאפשר להגיד על הסירים האלה זה שהם יפים לאללה. הצבע שלהם אפרפר בדוגמת שיש, הם נראים מז'אנר הסירים הכבדים (אף שהם בכלל לא) והאלמנט היחיד שלקח לנו זמן להתרגל אליו הוא הידית המוזהבת. אנחנו היינו מעדיפים אותה ניטרלית יותר, אבל אפילו איתה - מדובר בסיר שתרצו להשאיר על הכיריים ככה במקרה כשמגיעים אורחים.
בכמה מילים: למרבה הפליאה, לבד מצורתם המצודדת יש לסירים החדשים של נעמן גם כמה מאפיינים פונקציונליים, אחד נדרש ומשמח מאוד והשני חמוד אף שלא באמת הכרחי. המאפיין המשמח, שהוא גם המשמעותי מבין השניים, הוא מקבץ של חורים קטנטנים שמאפשרים, בהלימה עם המכסה של הסיר, לשפוך ממנו נוזלים בבטחה מבלי להסתכן בהישפכות של התכולה לכיור (כן פסטה, אנחנו מדברים אלייך. וגם אליכם, תפוחי אדמה לפירה). ומה אם אתם רוצים שהסיר יהיה סגור הרמטית, בלי לאפשר לאדים להימלט? אין בעיה, סיבוב קטן של המכסה והסיר סגור היטב. הפונקציה השנייה היא שקע בידית שמאפשר להשעין בו את המכסה של הסיר. למה? שאלה טובה, אנחנו לא נדרשנו לפונקציה הזו, אבל אם היא כבר שם שתישאר, אולי יום יבוא ונמצא לה שימוש.

מעשה שהיה כך היה: את שימוש הבכורה ב-Bright&Clear החדש והחתיך שלנו החלטנו להקדיש לפירה. חתכנו תפודים לקוביות, כיסינו בהרבה מים, הוספנו מלח והבאנו לרתיחה בסיר - לא לפני שווידאנו שהמכסה מסובב כך שיסתום את החורים. הרתיחה אומנם הגיעה מהר למדי, ואז הנמכנו את הלהבה כנדרש ובישלנו את תפוחי האדמה כחצי שעה, עד שהתרככו. כאן היה המבחן האמיתי של הסיר, והוא עמד בו בקלילות: סובבנו את המכסה כך שנוכל לרוקן את הסיר ממי הבישול (בעודו סגור, כן? קסם שכזה. ראו בעיגול האדום בתמונה), שפכנו את המים לכיור ובתוך רגע קצר נותרנו עם סיר ריק ממים, מלא בתפודים ונרגש אלי הבאות. הוספנו חלב, חמאה ועוד קצת מלח, מערכו בממעך הפירה הידני שלנו וקיבלנו פירה לתפארת מדינת ישראל - בלי לאבד אפילו חתיכה בודדת של תפוד לחור הניקוז בכיור.
חוסר נוחות נוסף, אף שזעיר: הסיר מגיע עם ידיות מתכתיות וחבקי סיליקון שמלבישים עליהן כדי לאחוז בסיר בידיים מבלי להיכוות. את הסיבוב של המכסה (למצב של סינון נוזלים ולמצב אטום) אי אפשר לעשות כשהחבקים על הידיות. זה לא נורא בכלל, אבל זה טיפה מסרבל את התהליך.

לסיכום: סדרת ה-Bright&Clear היא רבת מעלות: מדובר בסירים יפים להפליא, כל כך יפים שאין כל צורך להעביר מהם את המזון לכלי הגשה, הסיר עצמו יכול לעלות על שולחן האוכל ללא בושה; למרות המראה, הם נוחים לתפעול, קלים להרמה ופשוטים לשטיפה; ובעיקר - הם מאפשרים לרוקן את התבשיל מנוזלים מיותרים באופן קליל, ובמנות כמו פירה או פסטה מדובר בגיים צ'יינג'ר. הבעיה היא שאם לא נוהגים בהם בעדינות הם נשרטים בקלות רבה. זה כנראה לא צריך להפריע לכם אם אתם נמנעים מכלי מתכת, אבל מצד שני - עדיין לא נתקלנו במועך תפודים לפירה עשוי עץ.
מחיר: 216-282 שקלים, להשיג בחנויות נעמן.