קולד ברו הוא קפה בחליטה קרה שפרץ לתודעה שלנו בערך לפני עשור. בניגוד לקפה קר מסוגים אחרים, כאן לא מדובר בקפה שהוכן ואז צונן אלא בחליטה קרה של קפה שלמעשה מעולם לא התחמם, ולכן החמיצות שלו נמוכה בכ-60 אחוז מזו של אספרסו, למשל. זה אומר שהטעם של הקולד ברו עדין יותר משל אספרסו, גם מבחינת החמיצות וגם מבחינת המרירות, ונחשב ליותר "נקי" ונאמן לפולים שמהם הוא מופק. מכיוון שאין חימום שמעורב בתהליך, ההכנה של הקולד ברו היא ארוכה יחסית; בעוד שמיצוי של טעמי הקפה במים חמים לוקח כשתי דקות, מיצוי שלו במים קרים יכול לקחת מעל 12 שעות. עוד מיתרונות הקולד ברו זה שהוא נשמר היטב במקרר, כך שאפשר להכין כמויות גדולות יחסית שלו ולשמור לכמה ימים, ויש הטוענים שהוא גם בריא יותר מקפה רגיל, כי נוגדי החמצון שבו לא נפגעים. 

בכמה מילים: לקראת החגים השיקו בלנדוור מארז קולד ברו להכנה קלה בבית בשיטת השריה. המארז מגיע בקופסת קרטון לבנה פשוטה ולא ממותגת וכולל קנקן זכוכית יפה עם פילטר דק ממתכת, שהוא המקום לקפה, ומכסה מתכתי. תכולת הקנקן ליטר אחד והוא נכנס בקלות בדלת המקרר, שזה נחמד. יחד איתו מגיעות שקית של 200 גרם פולי קפה לנדוור ברזיל מסדרת קפה לנדוור חד זני ושתי כוסות אספרסו עם דופן כפולה - שמתאימות למשקאות חמים דווקא, אבל למה להיות קטנוניים.

מה שכן: המארז מגיע ללא דף הוראות מסודר, וחמור מזה - מתברר שבשביל שימוש בערכה יש צורך במשקל מטבח ובמטחנת קפה, שני מוצרים שלא מצורפים אליה. 

מעשה שהיה כך היה: השיטה פשוטה: שוקלים 70 גרם של פולי קפה, טוחנים במטחנת קפה טחינה גסה ואז נותנים להם לשרות במים בקנקן 12-24 שעות. בהיעדר מטחנה ומשקל, נאלצתי לאלתר: הצלחתי לאמוד את משקלו של הקפה בשיטה לא שיטה, שאלתי מהשכן מטחנה ואז הבנתי שבעצם לא ברור אם צריך למלא את הקנקן במים ואז להכניס פנימה את מכל הנירוסטה עם קפה, או שקודם מכניסים את הקפה ועליו מוסיפים את המים. ניסיתי את השיטה השנייה, שהתגלתה כמאוד מלכלכת כי המים גרמו לקפה לצוף ולברוח מהמכל לכל עבר. אספתי, ניקיתי, מילאתי את הקנקן במים והכנסתי את הפילטר פנימה, כמו שמתברר שצריך לעשות. סגרתי את הקנקן והכנסתי למקרר.

קולד ברו של לנדוור כעבור 12 שעות (צילום: לין לוי, mako אוכל)
קולד ברו אחרי 12 שעות של מיצוי|צילום: לין לוי, mako אוכל
קולד בלו של לנדוור אחרי 24 שעות (צילום: לין לוי, mako אוכל)
קולד ברו כעבור 24 שעות|צילום: לין לוי, mako אוכל

כעבור 8 שעות בדקתי את הקפה, והוא עדיין היה בעל צבע של תה ועם טעם חלש מאוד. אחרי עוד 12 שעות ניכר שיפור גדול בעוצמת הטעם, וגם הצבע היה כהה יותר אבל עדיין הזכיר תה. כעבור 5 שעות נוספות מזגתי לי מהקפה בפעם השלישית והוא היה טעים מאוד. לא הרגשתי רצון להוסיף לו סוכר או חלב והמשכתי לשתות אותו במשך יומיים לאחר מכן בהנאה צרופה.

לסיכום: המארז לא מתוכנן כהלכה, ובעיקר חסר מרכיבים חיוניים להכנה של המוצר שאותו הוא מתיימר להנגיש. את פולי הקפה אומנם אפשר לטחון בסניפי לנדוור ועדיין, קשה לראות בו מתנה אידיאלית לאוהבי קפה. מצד שני, בסופו של דבר מתקבל קפה טעים מאוד, וזה שעוד אפשר לשמור אותו בדלת המקרר וליהנות ממנו לאורך כמה ימים - זה בהחלט דבר ראוי לציון.

ערכת קולד ברו להכנה ביתית של לנדוור (צילום: יחצ, יחסי ציבור)
צילום: יחצ, יחסי ציבור

מחיר המארז 180 שקלים והוא יהיה זמין עד אחרי החגים בכל חנויות לנדוור ברמת גן, רמת החייל תל אביב וחולון. לאחר מכן תוכלו לרכוש את המוצרים בנפרד: קנקן - 165 שקלים, שקית פולי קפה - 45 שקלים וזוג כוסות - 55 שקלים.