את חברת מגנוס הכרנו כשהחלטנו לשדרג את עצמנו מטבחית (ומעמדית) ולהצטייד בסיר ברזל יצוק - עניין שידענו שהוא יקר, אבל לא העלינו בדעתנו עד כמה. במגנוס מצאנו אז את האפשרות היחידה שלא חייבה אותנו למכור את אמא שלנו, והערכנו את זה. בזמן שהמחירים של כל המותגים שבחנו עלו סכומים של 4 ספרות - זה של מגנוס הסתובב סביב ה-400-500 שקל (היום זה כבר יותר, אבל עדיין נמוך באופן יחסי). הסיר התגלה כמוצלח, ומאז אנחנו שמים עין על המותג הזה.
בכמה מילים: מסיבות של עלות ומקום כאחד, אנחנו צריכים לכלכל בתבונה את תכולתה של מגירת כלי הבישול שלנו, וזה אומר בין השאר להעדיף סירים שיש להם יותר משימוש בודד, בהנחה שהם מצטיינים בכולם כמובן. לכן החלטנו לנסות את MY PAN, הסיר החדש מבית מגנוס (שאפשר גם לקרוא לו מחבת), שמתאים לבישול, טיגון והקפצה, וגם לאידוי בזכות סלסילת מתכת ייעודית. הסיר מגיע באחד מארבעה צבעים מהממים - שחור, ירוק, חום ואדום בהיר. המחיר, יש לומר, גבוה: 349 שקלים.

מעשה שהיה כך היה: השימוש הראשון שלנו בסיר היה לטיגון (מזכירים שזה גם סוג של מחבת), ובו גילינו שבניגוד לסירים אחרים, שעולים אפילו יותר, הציפוי הקרמי שלו עמיד ומשובח, מונע הידבקות היטב אבל גם לא מצטמרר ופותח בסצנות על כל כף שנוגעת בו. כמו שאנחנו אוהבים. לאחר מכן ניסינו את פונקציית האידוי, שהתגלתה כנוחה במיוחד בזכות הסלסילה שמתלבשת על הסיר במרחק קטן מתחתיתו, כדי להשאיר מקום למים. אידינו שורש סלרי פרוס (אחר כך תיבלנו אותו בקצת חומץ, שמן ומלח - מומלץ!), ומצאנו כי טוב. זה לא ששושנת אידוי רגילה לא עושה את העבודה, אבל כשמדובר בסיר ייעודי זה הרבה יותר נוח.
מה שבכל זאת הפריע לנו הוא הפתחים הקטנים שלא נסגרים הרמטית בכיסוי הסיר - אלה שמיועדים למזיגה נוחה של התכולה לכלי הגשה - ומאפשרים לחלק מהאדים להימלט החוצה. היה נחמד אם הייתה דרך לחסום את הפתחים האלה (שורש הסלרי לא התלונן, והיה מוכן כהרף עין, אבל אנחנו הצטערנו על האנרגיה שבורחת).


לסיכום: הסיר החדש של מגנוס הוא נכס למטבח שלכם. הוא גם יפה בצורה יוצאת דופן, מהסוג שתרצו להשאיר על הכיריים גם כשהוא לא בשימוש, גם יעיל מאוד וגם איכותי. אבל הוא נכס גם במחיר. אם יש לכם כמעט 350 שקלים להוציא עליו, אנחנו לגמרי ממליצים - אבל קחו בחשבון שזה לא במקום סיר גדול ומשמעותי לבישול למשפחה.