כמה קל להכין נקניקיות בבית? הכי קל! אפשר לבשל אותן במים, ואז להתמודד עם הקונוטציות שהן מעוררות (נאמר זאת כך, אסתטי זה לא), אפשר לצלות אותן בתנור (בגריל? בטורבו?), ואז לא להיות בטוחים לכמה מעלות לחמם אותו וכמה זמן לתת להן לשהות בפנים, ואפשר לטגן על מחבת ולתהות אולי היינו צריכים להפשיר אותן קודם, ואיך בעצם נדע שהן מבושלות. אמרנו, קלי קלות. אבל יש עוד אופציה: לשים את הנקניקיות האמורות בגריל חשמלי, לבדוק בהוראות שלו כמה דקות הן צריכות (משהו כמו 5, ועוד 2 אם הן נכנסות אליו ישר מהמקפיא), ובינתיים להכין סלט קטן (בכל זאת, נקניקיות זה לא אוכל).
וכל זה בשביל לספר לכם שניסינו את הגריל החדש ללא עשן של ג'ורג' פורמן, ותכלס די התלהבנו (דגם 28000-56), 529 שקלים, מחיר השקה).
בכמה מילים: כל מי שבילה חלק מחייו בארצות הברית מכיר היטב את השם ג'ורג' פורמן. מדובר אחרי הכל באנשים שעבורם הגריל הוא קודש הקודשים. אנחנו לא הכרנו אותו עד עכשיו, אף שמוצריו כבר שווקו בארץ. הפעם מדובר בגריל חשמלי ביתי שמתהדר ב-87 אחוז פחות עשן, בזכות המסילות שדואגות שהשומן הניגר מהמזון יגיע למגש ייעודי במקום להישרף באופן המצחין שבו שומן נשרף.
את הניסיון השני שלנו עם הגריל הקדשנו לטוסט פשוט. בגזרה הזו אנחנו יכולים לספר שהג'ורג' פורמן עושה את העבודה במהירות מעוררת השתאות יחסית לטוסטר לוחץ רגיל. בפעם השלישית הכנו בו נקניקיות, וגם הן יצאו צלויות להפליא, בדיוק כמו שצריך, מבלי שנדרשנו להטריד בהכנה את מוחנו ולו לדקה.
לסיכום: אם אתם חובבי בשר ויש לכם מקום על השיש, טוב תעשו אם תחליפו את טוסטר המשולשים המטונף (שום דבר אישי, הם תמיד מטונפים) בגריל החשמלי החדש. אותנו בעיקר הפעימו המהירות שבה הוא מבצע את מלאכתו והיעדר השומנים והנוזלים המיותרים על משטח הצלייה, ולא חמק מאיתנו גם גודלו המכובד יחסית, שמאפשר לצלות 4 המבורגרים במקביל.