מכשירי נינג'ה וישראלים זה סיפור אהבה: מבלנדרים ומעבדי מזון, דרך אייר פריי ומכונת גלידה ביתית ועד למכשירי טאבון ומעשנות שמצריכים מרפסת או חצר - לא משנה באיזה מכשיר מדובר, יותר ויותר אנשים בוחרים לפנות לנינג'ה מקום יקר על השיש. כעת מגיעה לישראל מכונת קפה חצי אוטומטית נינג'ה לוקס קפה (דגם ES601), בילינו איתה 3 שבועות וחזרנו עם מסקנות שיכולות לעזור לכל מי שמתלבט. ספויילר: אם אתם שואלים אותנו, מדובר בברמה של בית קפה במטבח הביתי עם תחזוקה וניקיון קלים ופשוטים.

קצת על המכונה עצמה
הנינג'ה לוקס קפה כוללת בתוכה את כל מה שתצטרכו כדי להכין מגוון משקאות קפה (אספרסו, אמריקנו, קפה פילטר, קולד ברו, בסיס למשקאות מקפה בחליטה קרה): מיכל מים בנפח 2 ליטר, מטחנה קונית מובנית (קונית מלשון קונוס) ומיכל פולים מסנן לשמירת טריות הפולים, ידית חליטה עם 3 מסננים (יחיד, דאבל ולוקס) וגם קנקן הקצפה מובנה עם תכניות הקצפה אוטומטיות לחלב חם או קר או להקפצה ידנית למי שרוצה. בצידי המכונה תא אחסון נשלף למסננים ולמברשת הניקוי ותאים מובנים לאחסון נוח לשליפה של המשפך ודוחסן הקפה.

על אף שהיא מגיעה בתוך קופסה גדולה מאוד, נציין שהמכונה פחות ענקית ממה שנדמה, מידותיה: עומק 35 ס"מ, רוחב 36 ס"מ וגובה 37 ס"מ. כחלק מהשקתה בארץ נינג'ה מעניקים מארז פולי קפה במסגרת שת"פ עם שטראוס BeanZ - 4 שקיות פולים במשקל 200 גרם כל אחת. מחיר: 2,690 שקלים.
תפעול המכונה
לפני שמכינים את כוס הקפה הראשונה, נדרשות מספר פעולות פשוטות אך קריטיות. את הראשונה בהן עושים פעם אחת: בדיקה של "קשיות המים" באמצעות ערכה שמגיעה עם המכונה - טובלים מקלון בכוס המים שבהם תשתמשו במכונה ומגדירים את הרמה במכונה עם החיבור הראשוני לחשמל. הפעולה השנייה היא התקנת מסנן המים במתקן ייעודי שמובנה בתוך מיכל המים של המכונה, כשעל הפעולה הזאת יש לחזור כל חודשיים וזאת פעולת התחזוקה/ניקיון היחידה שהמכשיר לא יזכיר לכם לבצע באופן אוטומטי.
ממלאים את מיכל הפולים, לפני הכנת משקה מבצעים שטיפה ראשונית ואז עוברים לכיול המכונה - גם פה מדובר בפעולה פשוטה מאוד וידידותית למשתמש. המטרה היא שהמכונה "תלמד" את הפולים; זה תהליך שמתבצע אוטומטית בזכות משקל מובנה שמזהה את איכות הפולים ומכוון את הגדרות הטחינה בהתאם בשביל תוצאות מקסימליות. בסופו של דבר, כשאתם מכינים את כוס הקפה הראשונה, המכונה כבר יודעת להמליץ לכם על מידת טחינה מדויקת בהתאם לרמת החוזק שאתם במעדיפים (3 דרגות לבחירה) ובהתאם למשקה שאתם מעוניינים להכין (אספרסו, קולד ברו, קפה פילטר וכו').

מרכיבים את המשפך, טוחנים את הפולים, מחברים את ידית החליטה וזהו בגדול. מי שמעוניין בחלב מוקצף יכול להקציף על תכנית אוטומטית (אם משום מה מעוניינים - אפשר גם להקציף ידנית עם צינורית הקיטור המתכווננת - אבל אם תשאלו אותנו, אין סיבה כי כד ההקפצה מעוצב כך שהחימום והקצף אחידים בזכות הסליל המגנטי בתחתית הכד ופועל במקביל לקיטור). את ידית החליטה אפשר לרוקן מהקפה הטחון לכלי ייעודי (ניתן לרכוש דרך שריג גם) או לפח (פחות מומלץ לרוקן לכיור) ואם רוצים להכין מיד משקה נוסף אפשר גם להסתפק בניגוב קל של המסנן בתוך ידית החליטה.
ניקיון
הרכיב שדורש הכי הרבה "התעסקות" הוא המגש הנשלף בתחתית מכונה - וגם פה מדובר מדובר בפעולה מאוד פשוטה ואין צורך לנחש מתי צריך לנקות, המכונה תסמן לכם בעזרת צ'ופצ'יק קטן בצד השמאלי של המגש, שיצוף ברגע שהמגש התמלא בטפטופי מים וקפה. יש לשלוף את המגש, לשטוף אותו (אפשר גם במדיח), לייבש ולהחזיר למקום. בנוסף, עם המברשת הקטנה שמגיעה עם המכונה אפשר לנקות שאריות גרגרי קפה מכל חלקי המכונה. את קנקן ההקצפה יש לנקות אחרי כל שימוש, אפשר להסתפק בשטיפה רגילה (גם פה ניתן לשים במדיח), אפשר להיעזר בצינורית הקיטור המובנית לפליטת מים רותחים, כשגם את צינורית הקיטור כמובן יש לנגב מיד אחרי כל הקצפה/חימום עם מטלית לחה. מלבד לתחזוקה היומיומית - המכונה תאותת לכם מתי נדרש להפעיל מחזור ניקוי עצמי (נורה תידלק בלוח הבקרה) וטיפול הסרת אבנית - אותם מבצעים עם ערכה ייעודית שמגיעה גם היא עם המכשיר.

סיכום
למי המכונה מתאימה? אם אתם שואלים אותנו, לכל מי שרוצה לקחת את הקפה שלו בבית קפיצה למעלה ממכונות קפסולות למיניהן, מקינטה וכו'. המכונה היא חצי אוטומטית כך שלא נדרשת הכשרה ארוכה ומתישה כדי להצליח להכין בה קפה מצוין ולמרות שעיקר השימוש הביתי שלנו באופן אישי הוא למשקאות על בסיס אספרסו - גם תוצאות הקולד ברו מרשימות (הנינג'ה מספקת קולד ברו בדקות בודדות לעומת תהליך של יום שלם).
אם אינכם בריסטה מקצועיים או שאינכם רוצים לצלול לעומק עולם הקפה וללמוד לתפעל מכונה מקצועית ויקרה - הנינג'ה תתאים לכם מבחינת תקציב, תפעול וביצועים (יש לקחת בחשבון שלא מעט מכונות קפה מקצועיות דורשות התקנת ברזים, מסננים, מרככי מים ולעיתים גם מטחנות נפרדות). היתרון המשמעותי ביותר של הנינג'ה זה העובדה שהמכונה כוללת את כל מה שתצטרכו, חוץ מפולים וחלב: היא מסננת, מודדת, שוקלת, טוחנת, חולטת, מקציפה - ועבור מי שרוצה כוס משקה ברמה של בית קפה, עם פולים שבחר לפי טעמו והעדפותיו - זה לחלוטין עונה על הצורך, ובצורה מיטבית. תוסיפו לזה את המראה החתיכי שלה, הקומפקטיות והתפעול הקליל, זה חתיכת גיים צ'יינג'ר.

ועוד משהו קטן - נכון שהמכונה זמינה גם אצל יבואנים מקבילים, אבל היתרון של לרכוש אותה דרך שריג, יבואן נינג'ה הרשמי, הוא שהם לומדים את המכונה דרך אנשי נינג'ה המקצועיים, מתרגמים הכל לקהל המקומי ובהתאם, מספקים חוברות הפעלה והדרכה בעברית, שבאמת הופכים את כל העסק לסופר פשוט וידידותי. האם היא שווה את המחיר? זה כבר תלוי בכם ובצרכים שלכם, אבל בהשוואה למכונות קפה דומות בשוק מבחינת מחירים - התוצאות של הנינג'ה לוקס קפה לטעמנו יותר טובות.