נתחיל בבסיס
איך מכינים את הבצק, איך לשים, והכי חשוב - איך קולעים את החלה? חן שוקרון דאגה לתשובות ולעוד שלל טיפים שחשוב להכיר לפני שיוצאים לדרך.
>> לטיפים לחלה מושלמת שכל אופה חלות צריך להכיר
וגם לאורי שפט ממאפיית לחמים יש מה להגיד בנושא. השתתפנו בסדנת אפיית חלות שהוא מעביר וחזרנו עם טיפים שיכולים רק לעזור וגם עם מתכון אחד מושלם.
>> לטיפים ולמתכון של אורי שפט מלחמים
מדריך קליעה
אז אחרי שהשתלטנו על הבסיס, בואו נעבור למה שחשוב באמת: המראה החיצוני, הרושם, המעטפת. במקרה של חלה הקליעה היא באמת קריטית, וגם אתם יכולים לעלות לכיתה של הגדולים ולקלוע צמה משש רצועות, כתר, טורבן וחלה עגולה.
>> הנה המדריך השלם של חן שוקרון לקליעת חלות
חלת חסידים
החלה הזו היא הכי בסיסית ופשוטה שיש, עם מינימום מרכיבים ובלי מוצרי חלב, למקרה שאתם מתכננים ארוחה בשרית. איך מכינים אותה? וואללה, בקלות. אין לכם את הקמח הספציפי שבמתכון? שום בעיה - השתמשו בקמח רגיל בתוספת של 2 כפות שמרים יבשים.
חלות קלאסיות של שישי
מתקתקות, אווריריות ושמנמנות, קרן אגם במתכון ל-3 חלות בטעם של חלות פשוטות מהילדות. למה 3 אתם תוהים? כי אחת מחסלים כבר בצהריים המוקדמים עם שניצלים ומטבוחה, ואת השתיים (או האחת וחצי) האחרות שומרים לערב שישי לארוחה המשפחתית.
>>למתכון: חלות ענן קלאסיות של שישי
חלה לעצלנים
טוב, נו, אז היא לא באמת חלה לעצלנים, אבל היא כן חלה ללא לישה. לפני שאתם מתלהבים, במקום הלישה צריך לקפל את הבצק מספר פעמים בכל חצי שעה, כך שלא מדובר בישיבה רגל על רגל. אז למה אנחנו כאן? כי מסתבר שהשינוי הזה גורם לחלה לשמור על טריות כמה ימים טובים. או, הנה סיבה טובה לעבוד קשה.
>> מתכון לחלה שומרת טריות (ללא לישה)
ועוד כמה חלות מיוחדות לאמץ אל הלב
חלת פרמזן ובזיליקום של ארז קומרובסקי. האמת היא שאין צורך להוסיף, אבל אם אתם מתעקשים - מדובר בחלה עשירה עם שמן זית ושילוב טעמים מופלא של פרמזן ובזיליקום, שבאמת לא תצליחו להפסיק לאכול. מניסיון.
>> לחלת פרמזן ובזיליקום של ארז קומורובסקי
אם אתם בעניין של גיוונים, חידושים ושילובים מעניינים יש לנו מדריך שלם של נעמה גאון, שמפגיזה עם חלות פפריקה, ריבה ואפילו סחוג. ארבעה מתכונים מפתיעים ומצוינים.
>> למתכוני חלות מיוחדות של נעמה גאון
עוד חלה עם תוספות בילט אין, אבל עם הפתעה נוספת: זאת בעצם חלת בייגלה.
אנחנו יודעים שזה עוד ממש רחוק ועוד יש חופש גדול באמצע אבל אם בכל זאת איכשהו התחלתם כבר לחשוב על מתכונים לראש השנה וגם אם לא - המתכונים האלה, של מאפיית אלחנן המעולה, יסדרו לכם את הראש (ויגעישו לכם את מיצי הקיבה). יש לנו כאן חלת בריוש, חלה עגולה עם צימוקים וחלה אחת מקמח כוסמין, לאלה שלא מצליחים להשתיק את רגשות האשמה.
ולסיום מתוק: במקום לחכות לחלה שתצא ותתקרר, ורק אז למרוח עליה שוקולד, עדיקוש מכינה אותה עם השוקולד מראש. אפשר כמובן להשתמש באיזה ממרח שאוהבים, ורצוי לא לוותר גם על שוקולד צ'יפס.
>> למתכון: חלת שוקולד של עדיקוש
שבת שלום!