לחם פראי ללא לישה
זאת הגרסה של הבלוג גבישס למתכון שהתחיל את הכל, אי אז לפני כמעט עשור. המציא אותו ג'ים לאהי ממאפיית סאליבן שבמנהטן והפיץ את הבשורה מארק ביטמן מה"ניו יורק טיימס" - ותכלס, השאר היסטוריה.
לחם לבן ללא לישה
מי שמורכב לו מדי הסיפור של הלחם הפראי מוזמן לפנות למתכון הזה, שהוא באמת כלום עבודה ואפס אתגרים. ויש גם בונוס: הבצק יכול להישמר במקרר כמה ימים טובים, כך שבכל רגע נתון תהיו במרחק של שעה וקצת מכיכר לחם מהבילה.
בגט מושלם ללא לישה
אחד המתכונים האהובים עלינו בעולם כולו, של קרן אגם האלופה, ואנחנו לא מגזימים - הכנו אותו כבר 20 פעמים לפחות. ערבוב קצר, מנוחה (ארוכה כנצח, 12-15 שעות) על השיש, עיצוב מהיר והיידה, לתנור. יותר טעים מהבגטים של רוב המאפיות שאנחנו מכירים.
לחם בריאות ללא לישה
עוד אחד של קרן אגם, והפעם מהסוג הבריא, שאפשר להשמין איתו בנחת ובחדווה. חצי מהקמח כאן הוא קמח כוסמין מלא, ואת הכיכר כולה מעטר ערב רב של גרגירים וזרעונים, שנותנים גם קראנץ', גם טעם וגם עוד קצת בריאות, שיהיה.
>> למתכון: לחם בריאות ללא לישה
פוקצ'ה בלי לישה
אנחנו לא ניסינו את המתכון הזה, של רון יוחננוב, אבל מי שניסה אמר לנו שהוא פשוט פגז. קערה וכף - ויש לכם פוקצ'ה שנשארת טעימה אפילו למחרת, שזה כבר באמת משהו לכתוב עליו הביתה.
ועוד פוקצ'ה ללא לישה
גם לגורו שלנו ללחמים מעולים ללא לישה - שכל אחד מהם הוכיח את עצמו במטבח שלנו - קרן אגם, יש גרסה לפוקצ'ה ללא לישה, שבאמת כל אחד יכול להכין, גם אם הוא לא מגדיר את עצמו כאופה חובב. כל כך פשוט וקל, והתוצאה היא פוקצ'ה סופר פלאפית מבפנים עם קראסט דקיק ופריך בחוץ. כל מה שרוצים מפוקצ'ה יש כאן, רק תדאגו למשהו לטבילה.
חלה ללא לישה
אחרונה חביבה - חלה שלא צריך ללוש (אגב, גם היא נשארת טרייה למשך כמה ימים טובים), אבל כאן יש קאץ': שיטת קיפול מיוחדת שאנחנו כבר לא בטוחים שהיא פחות טרחה מאשר להפעיל את המיקסר ל-12 דקות. משאירים לכם להחליט.
בתיאבון!