ההדריות
אין ספק שפירות הדר הם הכוכבים של העוגות הבחושות. עוגת תפוזים היא כנראה העוגה שתמצאו הכי הרבה אצלנו בבית, אבל גם פירות הדר אחרים ילכו מצוין. הפירות מעניקים לעוגה רעננות וחמצמצות עדינה וגם ריח משכר, והסוד האמיתי הוא בשילובים: למשל - עוגת ריקוטה ולימון רכה ועדינה, ללא קמח כלל, או עוגת תפוזים עם מייפל (מסתבר ששני אלה הם שילוב מושלם).
>> למתכון: עוגת ריקוטה ולימון בלי קמח
המפנקות
לעוגות בחושות יצא, משום מה, שם של "פושטיות", אבל זו למעשה טעות של כאלה שלא טעמו מימיהם עוגה בחושה מפנקת באמת. הרי הסוד של עוגות-בקערה, הוא מה ששמים בקערה: ככל שהשילובים יהיו עשירים, מגוונים, מפתיעים ואפילו מושחתים - ככה העוגה שלכם תצא יותר וואו, ופחות סתם עוד עוגה. זקוקים לרעיונות? שמנת וריבת חלב למשל, או שיש-שוקולד-חמאת בוטנים. ואל דאגה, יש לנו גם מתכונים.
>> למתכון: עוגת שמנת וריבת חלב
>> למתכון: עוגת שיש שוקולד חמאת בוטנים
ויש גם שילובים יותר סטנדרטיים, אבל כאלה שתמיד עובדים, כמו למשל קוקוס ושוקולד, קפה ושוקולד, או פשוט שוקולד ושוקולד.
>> למתכון: עוגת קוקוס ושוקולד חלב
>> למתכון: עוגת קפה עם פירורי שוקולד
הפירותיות
בניגוד לעוגות תפוזים או לימון, שבהן משתמשים במיץ של הפרי ונהנים מהטעם והריח אבל לא מהדבר עצמו, עוגות בחושות עם פירות הן מבחינתנו לגמרי הליגה העליונה של העוגות-בקערה-אחת: הן נהנות ממשחק מרקמים מעניין, אקסטרה עסיסיות בזכות הפירות האפויים, הן טעימות בטירוף ובעיקר - הן כל כך יפות, שאפילו שהן רק בחושות, אנחנו תמיד מזמינים אורחים כשאנחנו מכינים אותן. אתם יודעים, בשביל להשוויץ. בין העוגות הכי מרשימות שלנו תמצאו את עוגת התותים והשקדים, ואת עוגת השוקולד והאגסים. אנחנו לא יכולים להחליט מי מהן טובה יותר, ומזל שלא צריך לבחור.
,
עוגת אגסים ושקדים, https://www.mako.co.il/food-bakery/easy-cake-recipes/Recipe-c49c41bea7d6851006.htm