כבר מעל לעשור שתוכנית הבישול האהובה "מאסטר שף" משודרת על מסך הטלוויזיה שלנו. במהלך 11 עונות, לא מעט מתמודדים הפכו לחלק בלתי נפרד מעולם הקולינריה בארץ וחלקם אף נהנים עד היום מהפרסום. לראשונה מאז תחילת התוכנית, מגיעה עונה חדשה שלא הייתה כמותה (פרק הפתיחה בשבת, 21:30, קשת 12), בה מתמודדי עבר אהובים וזכורים במיוחד, שלא זכו בתואר בפעם הקודמת שלהם – מגיעים לעשות תיקון ולנסות לקטוף את הניצחון הנחשק.
חידוש נוסף בעונה הנוכחית, הוא הפרידה מפרצופים מוכרים כמו חיים כהן ואייל שני שמלווים את התוכנית במשך שנים. מי שעומדת לתפוס את הפיקוד (וכן, גם את הספירה האייקונית לאחור), היא לא אחרת מאשר מיכל אנסקי, שליוותה את התוכנית ברוב העונות שלה עד האחרונה. לצידה, כוח נשי נוסף מצידה של רותי ברודו שכבר מנוסה אחרי שתי עונות, ושני מצטרפים חדשים: השף אבי ביטון והשף יובל בן נריה.
ביטון הספיק לחוות מעט מעולם השיפוט, אבל יותר בצד המתוק של המפה בתוכנית "הקינוח המושלם". הטירון החדש לגמרי, הוא בן נריה, שגם לא מסתיר את החששות: "שנים ארוכות נמנעתי וגם לא הייתי מוצלח במיוחד בלהיות סביב מצלמה ולדעת לתקשר את עצמי כמו שצריך או להעביר מה אני מרגיש בפה לצופה שיושב בבית. אני חושב שזה איזה שהוא תהליך של התבגרות, של להבין שאני באמת רוצה את זה ומחויבות מסוימת". חבריו לשולחן, מתארים אותו בתור מי שיושב על משבצת השופט הקשוח. "הוא המחמיר וטוב שכך. חייבים אחד כזה, מכיוון שהוא טרי וחדש הוא מרגיש שהוא צריך לתת ביקורת", מסבירות אנסקי וברודו.
הדינמיקה בין רביעיית השיפוט החדשה, נראית מעניינת במיוחד. "אבי מאוהב ברותי. הוא עושה לה כל מיני פרצופים מתחת לשולחן", חושפת אנסקי, וביטון מגלה את האמת: "נכון יש את הסיפור שכשגבר מאוהב אז הוא מושך לילדה בצמות? אז רותי מושכת לי בשערות על מלא. היא פשוט מרביצה לי ברמות".
בניגוד לעונות הרגילות של "מאסטר שף", בהן בשלנים חובבים מגיעים להרשים את השופטים עם ניסיון מועט וביתי בלבד, הפעם מדובר אך ורק במתמודדים שעובדים בתעשייה ומתעסקים באוכל באופן מקצועי. אחת ממתמודדות העבר שעומדת להתחרות שוב על התואר, היא פרח רסלאן, שהתפרסמה בזכות הכנאפה כעכ הייחודי שלה ואף פתחה שני סניפים מצליחים. אחד מהם, שנמצא בקריית שמונה, סגור מאז תחילת המלחמה: "כרגע אין עבודה. לא חזרנו, אני לא מצליחה לחזור לעסק שלי כי הוא סגור מתחילת המלחמה. מצד שני, מול הכאב על החטופים זה מתגמד. יש משפחות שאיבדו את היקרים שלהם, אז אני מתביישת לדבר על פרנסה או העסק שלי ולהשוות מול בני אדם שעברו אכזריות וטבח כזה".
אי שם לפני יותר מעשור, פתחה את התוכנית מתמודדת שגם הפכה להיות אחד הסמלים שלה: סמדר וקנין, המכונה סמדי בומבה. גם היא מתכוונת לחזור ולנסות לזכות בתואר "המאסטר שף" של ישראל, אחרי שבעונה שלה הגיעה למקום השלישי. "יוצאים מהעונות מתמודדים והשם שלי הוא עדיין שם דבר, אז זה נורא כיף שאני עוד פעם חוזרת, משתפת סמדי ומוסיפה: "ראיתי את כל העונות. מה בישלו ואיך כל אחד ניסה להתחכם ולהתייפייף. אני חזרתי לא מתייפייפת, נשארתי אותו דבר, אותה כמות שמן וכורכום".
מה את חושבת על המתמודדים?
"נשבעת לך שחצי מהם אני לא באמת מכירה".