אז מי אמר שעוגה חייבת להיות מתוקה? הפעם מגיעה אליכם עוגה, שהיא בעצם ארוחה שלמה: תבשיל אורז ובשר עשיר בירק וצנוברים, שעטוף כמו מתנה בפרוסות של חצילים מטוגנים.
מדובר במאפה כל כך טעים ועם כל כך הרבה מרקמים שנספגים זה בטעמו של זה, כך שמתקבלת מנה מרשימה ומשביעה, שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול.
לארוחת צהרים קצת שונה, או לארוחה חגיגית, מכינים בקלי קלות, אופים בתנור, הופכים על צלחת הגשה ונהנים מהטעם ומהמחמאות.
טיפ קטן - מאד רצוי להכין את החצילים יום מראש, כי הרבה יותר קל לעבוד איתם כשהם הופכים להיות קרים וגמישים.
- 2.5 כוסות אורז יסמין
- 250 גרם בשר צלעות טחון
- 3 חצילים
- 1 בצל
- צרור פטרוזיליה קצוצה
- 100 גרם צנוברים
- 1 כף פפריקה מתוקה
- מלח ופלפל
- שמן קנולה לטיגון
- שוטפים את החצילים, מסירים את הקצוות, ופורסים לאורך לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ
- מניחים את פרוסות החצילים על רשת, בוזקים מעליהן מלח ומשאירים כך לפחות לשעה, כדי שהחצילים יגירו נוזלים
- שוטפים ומייבשים את החצילים
- מטגנים בשמן משני הצדדים עד להזהבה
- מצננים צינון מלא עד שהם רכים וגמישים
- להכנת האורז: קוצצים את הבצל ומטגנים אותו במעט שמן, במחבת גדולה
- מוסיפים את הבשר הטחון, מתבלים בפפריקה, מלח ופלפל, ומטגנים עד שהבשר מוכן
- שוטפים ומסננים את האורז, ומוסיפים לבשר ביחד עם הפטרוזיליה הקצוצה
- קולים מעט את הצנוברים ומוסיפים גם אותם
- מוסיפים 2 כוסות מים, מביאים לרתיחה, ונותנים לאורז להיספג בנוזלים
- מוסיפים עוד 2 כוסות מים, ולאחר שהאורז נספג, טועמים ומתקנים מעט מלח אם צריך, ומכבים את האש
- להרכבה: מרפדים דפנות סיר שמתאים לתנור (עדיפות לסיר ג'חנון) בנייר אפייה
- מרפדים את תחתית הסיר ואת שולי הסיר בחצילים
- ממלאים את הסיר בחצי מתערובת האורז והבשר, ומניחים שכבה של חצילים מטוגנים
- ממלאים את יתרת האורז, ויוצקים מעל האורז 3/4 כוס מים
- סוגרים את שוליי החצילים על האורז, סוגרים את מכסה הסיר ומכניסים לתנור
- אופים בחום של 180 מעלות חצי שעה
- מוציאים מהתנור, ומחכים חצי שעה כדי לתת למאכל להתמצק ולהתאחד
- מוציאים את המכסה, ומניחים על הפתח קרש או צלחת הגשה
- הופכים, ובזהירות מושכים את הסיר כלפי מעלה. מקלפים את נייר האפייה משולי המאפה ומגישים