הדרך לצ'יפס המושלם עובר דרך תהליכים מדויקים שיוצרים את המרקם המושלם, הטעם המדויק והקריספיות האידיאלית.
קבלו את הגרסה שלי לכבוד יום הצ'יפס הבינלאומי:
תפוחי אדמה צהובים חתוכים לאורכם, לרבעים או ששיות, תלוי בגודל
מלח
פלפל גרוס
כחצי כוס קורנפלור green או קמח אורז
לרוטב חמאת בוטנים:
שליש כוס חמאת בוטנים חלקה
כף רוטב סויה
כף דבש
2 כפיות ג'ינג'ר מגורד דק
2 שיני שום מגורדות דק
3/4 כוס מים
מלח, פלפל גרוס
מעט שבבי צ'ילי חריפים
לצ'יפס:
- מערבבים את הקורנפלור עם מלח ופלפל
- מערבבים עם תפוחי האדמה שיהיו מצופים בשכבה דקה (זה מייבש את תפוחי האדמה ונותן להם פריכות אקסטרא)
- מטגנים בשמן עמוק וחם עד שהם שחומים יפה (ולא בפעם אחת אלא בכמה נגלות)
- מסננים היטב, מניחים על נייר מטבח ומגישים מיד עם רוטב בוטנים
** עכשיו שימו לב: אם רוצים שהם באמת יהיו עוד יותר פריכים, צריך לטגן אותם פעמיים. כלומר, כשעה לפני ההגשה טגנו אותם בשמן עמוק כ 80 אחוז ולא עד הסוף, הוציאו למסננת. רק לפני ההגשה מטגנים שוב עד להשחמה נאה ואז הם ממש פריכים וגם תצטרכו בזמן הארוח להרבה פחות זמן טיגון)
שדרוגים:
אפשר לערבב עם הקורנפלור גם כפית אבקת שום, כף פפריקה מתוקה וחצי כפית פפריקה חריפה.
או:
כפית אבקת שום, כף תימין יבש, כף מרווה יבשה, 2 כפות פטרוזיליה יבשה.
לרוטב חמאת בוטנים:
מערבבים את כל החומרים בסיר קטן, מביאים לרתיחה ומבשלים כשתי דקות על להבה קטנה. מקררים מעט.