הדרך לצ'יפס המושלם עובר דרך תהליכים מדויקים שיוצרים את המרקם המושלם, הטעם המדויק והקריספיות האידיאלית.

קבלו את הגרסה שלי לכבוד יום הצ'יפס הבינלאומי:

  • תפוחי אדמה צהובים חתוכים לאורכם, לרבעים או ששיות, תלוי בגודל

  • מלח

  • פלפל גרוס

  • כחצי כוס קורנפלור green או קמח אורז

לרוטב חמאת בוטנים:

  • שליש כוס חמאת בוטנים חלקה

  • כף רוטב סויה

  • כף דבש

  • 2 כפיות ג'ינג'ר מגורד דק

  • 2 שיני שום מגורדות דק

  • 3/4 כוס מים

  • מלח, פלפל גרוס

  • מעט שבבי צ'ילי חריפים

 לצ'יפס:

  1. מערבבים את הקורנפלור עם מלח ופלפל
  2. מערבבים עם תפוחי האדמה שיהיו מצופים בשכבה דקה (זה מייבש את תפוחי האדמה ונותן להם פריכות אקסטרא)
  3. מטגנים בשמן עמוק וחם עד שהם שחומים יפה (ולא בפעם אחת אלא בכמה נגלות)
  4. מסננים היטב, מניחים על נייר מטבח ומגישים מיד עם רוטב בוטנים 

** עכשיו שימו לב: אם רוצים שהם באמת יהיו עוד יותר פריכים, צריך לטגן אותם פעמיים. כלומר, כשעה לפני ההגשה טגנו אותם בשמן עמוק כ 80 אחוז ולא עד הסוף, הוציאו למסננת. רק לפני ההגשה מטגנים שוב עד להשחמה נאה ואז הם ממש פריכים וגם תצטרכו בזמן הארוח להרבה פחות זמן טיגון)

שדרוגים:

אפשר לערבב עם הקורנפלור גם כפית אבקת שום, כף פפריקה מתוקה וחצי כפית פפריקה חריפה.

או:

כפית אבקת שום, כף תימין יבש, כף מרווה יבשה, 2 כפות פטרוזיליה יבשה.

לרוטב חמאת בוטנים:

מערבבים את כל החומרים בסיר קטן, מביאים לרתיחה ומבשלים כשתי דקות על להבה קטנה. מקררים מעט.

ציפס אבוקדו של עומר מילר>